Húsvéti programok a budai Várban

Idén is színes programokkal, így koncertekkel, állatsimogatóval és táncházzal is várják a Budavári Húsvéti Sokadalom látogatóit április 19. és 21. között.

 

Az április 19-i életfaavatón közreműködik a Bem Táncegyüttes és a Garabonciás gólyalábas utcaszínház, muzsikál az Üsztürü zenekar. Fellép a Bem Folklór Táncegyüttes, a vendégváros Sepsiszentgyörgy Spontán és Fabatka zenekara, a Sic Transit Gloria Mundi és a Balkan Fanatik.

Gryllus Vilmos, a Ghymes és a Fabatka zenekar ad koncertet április 20-án. A programokat a Tűzmadarak show műsora, a Netz Táncprodukció, a Lábita Bábszínház és a Magyar Népmese Színház előadása színesíti.

Az Újbudai Babszem Táncegyüttes ünnepi műsora mellett táncház, a Kolompos együttes, a sepsiszentgyörgyi Cimborák bábtársulat, a Bokros Együttes, Szalóki Ági, Ferenczi György és a Rackajam koncertje várja a közönséget április 21-én. A kisebbeket mindhárom nap meselabirintus, állatsimogató, hagyományőrző játszóház, alkotóműhely, ügyességi játékok, többek között tojásgurítás és tojáskapkodás is szórakoztatja.

A Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumában (BTM) zenés tárlatvezetésen vehetnek részt az érdeklődők Róka Szabolcs énekmondó közreműködésével 19-én és 21-én. Április 20-án Sebestyén Márta és Andrejszki Judit ad régizenei koncertet Szerényi Béla tekerőművész szereplésével. A múzeum Festők a tükörben – magyar önarcképek az Uffizi Képtárból című kiállítása és állandó tárlatai a húsvéti sokadalom belépőjével látogathatók a rendezvény ideje alatt, a múzeum nyitvatartási idejében – közölte az intézmény az MTI-vel.

A határon innen és túlról érkező hagyományőrző kézműves mesterek különleges műhelybemutatókkal készülnek az ünnepre. A régi mesterséget képviselő tojáspatkolók, tojásírók és festők bemutatói mellett a mézeskalácsból készült tojáskészítés titkait és régi mesterségek számtalan fortélyát lesheti meg és próbálhatja ki a közönség.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.