A budaörsi székhelyű Invitel nyerte el a belföldi tudakozó szolgáltatást

Az év második felétől Magyarország teljes területén az Invitel Zrt. látja el az országos belföldi tudakozó szolgáltatást, az országos tudakozó új száma 11800 lesz – közölte az Invitel kedden.

 

A közlemény szerint az Invitelt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) bízta meg az országos belföldi tudakozó szolgáltatás nyújtásával a 2013 novemberében kiírt pályázat lezárásaként.

Az NMHH határozott az új telefonos tudakozó számok bevezetéséről is az európai uniós egységesítési törekvéseknek megfelelően. Az országos belföldi tudakozó szolgáltatás számára a hatóság a 11800 telefonszámot jelölte ki, amely 2014 nyarától áll valamennyi vezetékes- és mobiltelefon-előfizető rendelkezésére.

invitel_budaors_szekhely0

A budaörsi székhelyű Invitel telefon-, internet- és televíziószolgáltatást nyújt lakossági és vállalati ügyfelei számára országszerte.

Az Invitel mai formáját több telekommunikációs, informatikai és kábeltelevíziós szolgáltató vállalat egybeolvadása után nyerte el és az ország számos pontján helyi szolgáltatónak számít. A vállalat 2002-ben Invitel brand alatt egységesítette szolgáltatási portfólióját.

Az Invitel jelenlegi tulajdonosi szerkezete:

 

invitel_tulajdonosi _szerkezete

 

 

 

Folytatják a tudakozószolgáltatásokat a Magyar Telekomnál

 

A Magyar Telekom tudakozószolgáltatásai – a belföldi tudakozó, illetve a tudakozó plusz – továbbra is 24 órás elérhetőséggel állnak az ügyfelek rendelkezésére – közölte a Magyar Telekom kedden az MTI-vel. A társaság attól függetlenül biztosítja a szolgáltatást, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) országos belföldi tudakozó nyújtására az Invitel Zrt.-t jelölte ki egyetemes szolgáltatónak.

A Magyar Telekomnál ezek a szolgáltatások tavaly június óta új, európai formátumú, ötjegyű hívószámokon érhetők el, de ezzel párhuzamosan 2014 végéig még a korábbi háromjegyű hívószámok is üzemelnek.

A belföldi tudakozó, amelynek hívószáma a 11818 (korábban 198), a vezetékes ügyfelek adatain kívül valamennyi mobilszolgáltató előfizetőinek adataival is rendelkezik, akik hozzájárultak nevük, címük és telefonszámuk közléséhez.

A tudakozó plusz, amely a 11824-es (korábban 197)  hívószámon érhető el, kényelmi szolgáltatás, amelynek célja a tudakozó alapszolgáltatásnál (név, cím, telefonszám) bővebb információ nyújtása, az előfizető által megadott szempontok alapján. A korábbi nemzetközi tudakozószolgáltatás 2014. január 1-jével a tudakozó plusz szolgáltatásaiba integrálódott, így más országok távközlési előfizetőinek adatairól is ezen a számon kérhető felvilágosítás.

A közlemény szerint a tudakozószolgáltatások igénybe vehetők a Magyar Telekom vezetékes és mobil hálózatából, valamint azon társszolgáltatók illetve mobil szolgáltatók hálózatából, amelyekkel a társaság a szolgáltatás igénybevételére együttműködési megállapodást kötött. Magyar nyelven kívül angolul is nyújtanak információt.

Az országos belföldi tudakozó nyújtására vonatkozó ajánlati felhívást 2013 novemberében tette közzé a hatóság. A pályázaton az Invitel és a Magyar Telekom is indult, a nyertes az Invitel lett. Mindkét társaság korábban is nyújtott már ilyen szolgáltatást.

Az Invitel  szintén kedden közölte, hogy az új országos, egyetemes belföldi tudakozó szolgáltatása a 11800-ás számon lesz elérhető.

 

(Budaörsi Infó/MTI)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.