Túraútvonal ajánlat a hétvégére

(Budaörs, 2014. április 03. Budaörsi Infó) Most hogy már nyakunkon a jó idő végre elővehetjük a kerékpárunkat, és elindulhatunk felfedezni Budaörs és környékének szépségeit. A továbbiakban rendszeresen megosztunk majd önökkel túraútvonalakat, amelyeket érdemes kipróbálni. Vigyázzanak magukra az utakon, tartsák be a szabályokat, és érezzék magukat nagyon jól. 

Budaörs-Repülőtéri út-Duna-parti kerékpárút

 

Útvonal hossza: egyszerű, végig aszfaltozott úton vezet, minimális szintkülönbséggel.

Hossza: 20 km

Budaörs központjából indulva forduljunk balra, a templomhoz. Innen indul a Stefánia út (nagyjából déli irányba) és belevezet a Károly király útba, amely átmegy az autópálya felett.

A vasútállomás előtt balra, a Kinizsi úton, és a főváros határánál elérjük a Repülőtéri utat. Ezen hajtunk a 70-es útig.

Balról a Kőérberki útig kísérőnk a repülőtér és annak épületei. Az ABC jobb oldalán vezet az út.

Keljünk át a 70-esen, és ott mindjárt jobbra térünk a földút jellegű  Péterhegyi közre. Egy kis hídon átmegyünk a vasút felett, és a Dobó utcában folytatjuk a túrát, a Hunyadi Mátyás út sarkáig. Itt balra fordulunk.

Addig ereszkedünk, amíg a vasút közelébe nem érünk. Ahol jobbra, a Gyoma és Gyöngyvirág utcán át az Ady Endre útra hajtunk. Újra balra beérünk Budafokra. Az út folytatásán, az Anna utcán haladunk, amely egy szűkülő jobb kanyar után a Kálvária utca nevet viseli. Itt (Törley tér) balra, szemben jól látszik a templom, amely mellett majd elmegyünk, ha átkeltünk a forgalmas főúton, a 47-es villamos vágányain.

A Játék utcán jobbra, néhány méterre elérjük a Duna utcát. Ezen balra, az aluljáró után a Hosszúréti-patak hídjánál érjük el a Duna-parti kerékpárutat. Ahol a város felé fordulva, akár a Kopaszi gáthoz is elérünk.

Ajánlott közlekedési eszköz: országúti kerékpár

 

Jó tekerést kívánunk!

turistaterkep

 

bringas_terkep

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.