Orbán Viktor beszéde a Fidesz választási nagygyűlésén – Ellenzéki reagálások

Egységet bont, aki megosztja szavazatát az április 6-i parlamenti választáson – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz-KDNP szombati választási nagygyűlésén, Budapesten, a Hősök terén, ahol még négy évet kért a választópolgároktól. A Fidesz elnöke szerint bár a választás esélyese a kormányzó pártszövetség, az esélyesség még nem győzelem, azért dolgozni kell.

 

“Véget ért kormányzásunk négy esztendeje. Úgy reméljük, az első négy esztendeje ért véget” – kezdte beszédét a kormányfő az összegyűlt tömeg előtt, még négy évet kérve a szavazópolgároktól.

A kormány átalakította, megújította, “áramvonalasította” Magyarországot, “egy lerobbant, döcögő, defektes járgányból üzembiztos, gyors, merész versenyautót építettünk” – mondta Orbán Viktor, aki szerint az ország napról napra erősödik, visszatért önbecsülése, “újra méltó régi nagy híréhez”, és nagyszerű jövő előtt áll.

A gyűlés helyszínéről, a Hősök teréről szólva felidézte: 25 évvel ezelőtt is “itt kezdődött el minden, ezen a téren kezdődött Magyarország felszabadítása”.

A mostani rendezvénynek sem véletlenül a Hősök tere a helyszíne – folytatta -, “a hely szelleme” erőt ad, kötelez, és emlékeztet arra, hogy a 2010 előtti húsz évben amikor végre sikerült előre jutni, mindig megjelentek “a régi elvtársak”, akik az idő kerekét visszafordították a múltba. De “mi, akik ma itt vagyunk, soha nem adtuk fel”, és 2010-ben “csináltunk egy alkotmányos forradalmat”.

“Világgá kiáltottuk: a magyaroknak nem kell többé sem kommunizmus, sem szocializmus. Nem kell többé a baloldal jelmezbálja, amellyel a Kun Bélák már száz éve szórakoztatják Európát” – mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint az elmúlt négy évben elvégeztek mindent, amit lehetett, néha úgy érezte, még annál is többet. Amikor majd megírják e négy év “példátlan történetét”, le fogják írni, hogy a magyarok 2010-ben a modern Európában páratlan egységet hoztak létre, bevezették a méltányos közteherviselést, és kiterjesztették azt a bankokra és a multikra is – sorolta.

Le fogják írni – folytatta -, hogy csodaszámba ment, amikor a magyarok visszarántották a csőd széléről az országukat, és négy év alatt szolidan növekvő gazdaságot faragtak belőle. Le fogják írni továbbá, hogy a magyarok lehetetlen dolgokra vállalkoztak, de végül sikeresen megküzdöttek a “pénzvilág Góliátjaival”, a birodalmi bürokraták hadseregével és a dunai árhullámmal is – mondta, hangsúlyozva azt is, hogy a magyarok megvédték munkahelyüket, sőt sok százezret teremtettek, és kiszabadították magukat “a Nemzetközi Valutaalap segítő öleléséből” is.

“Farkasszemet nézve a fél világgal” saját nemzeti alaptörvényt alkottak, visszatértek a keresztény gyökereikhez, és egyesítették a Kárpát-medencében feldarabolt és a világban szétszórt nemzetüket – fejtette ki Orbán Viktor, szavait pedig nagy taps és éljenzés kísérte a tömegből.

A magyarok megmutatták, hogy nemcsak erőszakkal, vérrel és fegyverrel lehet történelmet írni, hanem összefogással és egységgel, a magyar észjárást követve – fogalmazott, majd hozzátette: most következhet “e nagyszerű történet” második fejezete, most azt kellene megmutatni, hogy “amit tettünk, nem egyszerű fellángolás volt”, hanem “romjainkból való feltámadás”.

A kormányfő arról is beszélt, hogy “nekünk, mindannyiunknak van egy közös szenvedélyünk”, amit úgy hívnak: Magyarország. “A Duna és az Ipoly mentén, végig a Kárpátok lábainál, lent a bácskai szőlőhegyek között, a Hargita alján, mindenhol a világnak ebben a sarkában magyarnak lenni bátorságot jelent” – mondta. Szavai szerint magyarnak lenni azt jelenti, hogy “része vagy egy hatalmas és nyílt összeesküvésnek, hogy nem engedjük kiszorítani a magyar szót a magyarlakta falvakból és városokból, az iskolákból és a templomokból”.

orban_viktor_bekemenet2_fidesz_kdnp_nagygyules_2014marc29

Magyarnak lenni azt is jelenti, hogy “sohasem vagy elégedett a kormányoddal, de ha kell, mindig kiállsz érte, mert tudod, hogy a hazádat szempillantás alatt elfoglalják, kifosztják, felprédálják, és még téged is földönfutó szegénylegénnyé tesznek a saját országodban, ha nem áll az ország élén erős nemzeti kormány” – fogalmazott, azzal zárva gondolatmenetét, hogy magyarnak lenni kifogyhatatlan lehetőséget és kiapadhatatlan tehetséget is jelent. “Az elmúlt négy évben megmutattuk, nem csak szeretünk, de tudunk is magyarok lenni” – jelentette ki.

A miniszterelnök szerint a most véget érő kormányzati ciklusban nagy dolgokat vittek végbe, de ez még csak a kezdet. Az igazán nagy tettek most várnak ránk” – mondta, a feladatok között említve a mindenkinek munkát adó, új magyar gazdaság felépítését, a népességfogyás megállítását és gyarapodásba fordítását, a magyar föld biztonságba helyezését, a biztonságos időskor megadását és a boldogabb nemzedékeket nevelő iskolák megteremtését.

A nyolc nap múlva esedékes parlamenti választásról úgy vélekedett: bár “a csillagok jól állnak”, a Fidesz-KDNP az esélyes, ám az esélyesség még nem győzelem, azért keményen meg kell dolgozni.

Az esélyt be is kell váltani “a következő nyolc nap munkájával”, mert nincs olyan esély, amelyet ne lehetne eljátszani – mondta, emlékeztetve pártja 2002-es választási vereségére.

Orbán Viktor szerint aki megosztja szavazatát, az egységet bont, aki pedig egységet bont, hazardíroz. Mindenki szavazatára szükség van, egyetlen vokson is múlhat – figyelmeztetett.

“Egységben az erő, egy a tábor, egy a zászló! Csak a Fidesz!” – buzdított a pártelnök-miniszterelnök, aki mintegy húszperces beszédét azzal zárta: “Magasba a zászlókat, fel győzelemre! Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!”
Orbán Viktor beszéde után Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője az MTI-nek elmondta, köszöni a részvételt annak a mintegy félmillió embernek, aki eljött a Fidesz választási gyűlésére.

 

 

mesterhazy_attila_mszp_2014marc29_szolnok

Baloldali összefogás: öntelt, háborús, hazug beszédet mondott a kormányfő

 

Az ellenzéki összefogás öt pártja szerint öntelt, háborús és hazug beszédet mondott Orbán Viktor a Fidesz-KDNP nagygyűlésén.

Az MSZP, az Együtt, a DK, a PM és a Liberálisok szombaton közös közleményben reagált a kormányfő által a kormánypárti rendezvényen elmondottakra.

Közölték: Orbán Viktor tudja, hogy az ország többsége változást és kormányváltást akar, és tudja, hogy elveszítheti a választásokat. Úgy fogalmaztak: Orbán Viktor a “saját szélsőségeseit felhasználva mozgósított egy utolsó rohamra – az ország békéje ellen”.

Kifogásolták, hogy a Fidesz elnöke tisztességnek és dicsőségnek nevezte kormányzását, mert szerintük tisztességtelen és dicstelen kormányzást folytatott. Az öt párt közölte: az ország szörnyű négy év után van, ezért a jövő csak akkor lehet nagyszerű, ha alakításában Orbán Viktornak már nem jut szerep.

Bírálataikat úgy folytatták: a miniszterelnök egymillió munkahelyet ígért, miközben alig jött létre új piaci munkahely, csak közmunka van. Az ország korszerűsítéséről beszélt, miközben százmilliárdokat vont ki az egészségügyből, az oktatásból. Méltányos közteherviselésről beszélt, miközben negyven új adót vezetett be, és tíz emberből nyolc rosszabbul járt az egykulcsos adóval.

“Szerinte kitörtünk az adósságcsapdából, miközben elvette és elköltötte a magánnyugdíjakat, nemhogy csökkent volna, de tizennyolc éves csúcson van az adósság” – folytatták kifogásaikat, hozzátéve: a kormányfő az IMF-adósságot orosz adósságra cserélte, egységes alkotmányról beszélt, “miközben egypárti alaptörvényt kényszerített az országra”.

Közleményük szerint az Orbán-rezsim “csak a Fidesz” jelszavával szemben a Mesterházy-kormányé az lesz: csak az ország.

 

 

vona_gabor_jobbik_2014marc29_mezokovesd

Jobbik: ennyire képes a Fidesz

 

A Jobbik szerint Orbán Viktor miniszterelnök szombaton elmondott beszédében bevallotta, hogy “ennél többre nem képesek: nem történt valódi munkahelyteremtés, nincs rend, és elszámoltatás helyett is inkább Kóka Jánosnak adnak diplomata-útlevelet”.

Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője szombaton közleményt juttatott el az MTI-hez a Fidesz-KDNP budapesti választási nagygyűlését követően.

Ebben úgy fogalmazott: egy magát nemzetinek tartó kormánytól elvárható, hogy a devizahitelesek problémáit képes legyen megoldani egy ciklus alatt, a bankoknak és a multiknak pedig ne engedje áthárítani a rájuk kivetett adókat.

“Úgy tűnik, hogy minderre egyedül a Jobbik képes” – fogalmazott közleményében, amelyben leszögezte: pártjának az egész nemzet számít.

“A Jobbik azért kér bizalmat az emberektől, hogy a sok rossz után megmutassuk, lehet jól és tisztességesen kormányozni. Valódi munkahelyeket, rendet teremtünk, a politikusbűnözőket pedig elszámoltatjuk” – közölte Dúró Dóra.

Orbán Viktor miniszterelnök a nagygyűlésen elmondott beszédében a többi között azt mondta: az elmúlt négy évben elvégeztek mindent, amit lehetett, néha úgy érezte, még annál is többet.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.