Mesterházy: vissza fogjuk állítani a rugalmas nyugdíjba vonulás lehetőségét

A rugalmas nyugdíjba vonulás lehetőségének visszaállítás ígérte kormányra kerülésük esetén Mesterházy Attila szerdai békéscsabai fórumán.

 

Az MSZP elnöke, “a kormányváltó erők” miniszterelnök-jelöltje közlése szerint a korengedményes és a korkedvezményes nyugdíjat a rászorultság és az igazságosság figyelembevételével alkalmaznák. Vannak olyan szakmák és élethelyzetek, amikor van létjogosultsága az ilyen típusú kedvezménynek, ezért a szakszervezetekkel egyeztetve “újra bevezetjük” – tette hozzá az ellenzéki politikus 250-300 érdeklődő előtt.

Elmondta azt is, hogy nem tervezik a nők negyven év szolgálati viszony utáni nyugdíjlehetőségének megszüntetését, sőt, annak könnyítésén gondolkodnak, például az iskolában eltöltött éveket is beszámolnák a negyven évbe. A jelenlegi lehetőséggel kevesen tudnak élni a szigorú feltételek és “a kivett jogosultsági évek” következtében – fűzte hozzá a politikus.

A baloldali miniszterelnök-jelölt bírálta a kormány rezsicsökkentő politikáját, mondván, az a legszegényebbeknek nyújtja a legkisebb támogatást, aki pedig fával tüzel, semmilyen kedvezményben nem részesül. A jelenlegi birtokpolitika szerinte új földbirtokos osztály építését szolgálja és azoktól a családoktól veszik el a földet, akik ebből élnek.

Mesterházy Attila azt ígérte, kormányra kerülésük esetén felülvizsgálnak minden állami földbérleti ügyet, megszüntetik a trafik-koncessziót, újra liberalizálják a dohányértékesítési piacot, megszüntetik a stadionépítési programokat, a felszabaduló forrásokat pedig átcsoportosítják.

A politikus blöffnek nevezte a Fidesz választási programját, szerinte az csupán a rezsiharcról szól, amit “rezsitisztek” irányítanak. Matolcsy György gazdaság- és jegybanki politikáját említve azt mondta: a módszert tanítani fogják, hogy soha senki ne alkalmazza, mert országokat lehet vele tönkre tenni.

Az egészségügyben a várólisták csökkentését, az oktatás területén a felsőoktatási tandíj eltörlését ígérte Mesterházy Attila, aki nemzeti sorstragédiának nevezte a fiatalok külföldre vándorlátását. Számuk mintegy ötszázezerre tehető – fűzte hozzá. A baloldali összefogás őket hazavárja – mondta a miniszterelnök-jelölt, aki bírálta a foglalkoztatást, mert az szerinte alig változott a négy évvel korábbihoz képest, a statisztikát a közfoglalkoztatottak és a külföldön bejelentett dolgozók létszáma korrigálja felfelé.

Az MSZP elnökét mintegy félszáz demonstráló fogadta a békéscsabai fórumnak helyet adó Phaedra Rendezvényközpont előtt.

 

 

Fidesz: a szocialisták maguknak biztosítottak “rugalmas nyugdíjba vonulást”

A Fidesz szerint a “Gyurcsány-koalíció, amelynek Mesterházy Attila minden erejével falaz”, egyedül a szocialista politikusoknak biztosított mindig is rugalmas nyugdíjba vonulást titkos bankszámlákkal és titkos százmilliókkal.

A párt Mesterházy Attila szerdai esti kijelentésére reagált.

Az MSZP elnöke, a “kormányváltó erők” miniszterelnök-jelöltje a rugalmas nyugdíjba vonulás lehetőségének visszaállítását ígérte kormányra kerülésük esetén egy békéscsabai fórumon. Arról is beszélt, hogy nem tervezik a nők negyven év szolgálati viszony utáni nyugdíjlehetőségének megszüntetését, sőt további könnyítésen gondolkodnak.

A Fidesz közleményében úgy fogalmaz, hogy a nyugdíjasok megélhetése soha nem érdekelte a szocialistákat, a nyugdíjakat csökkentették, a rezsijüket duplájára emelték, és még vizitdíjat és kórházi napidíjat is fizettettek volna az idősekkel.

Itt lenne az ideje, hogy Mesterházy Attila az egyre kétségbeesettebb ígérgetések helyett, 50 nap titkolózás után, inkább mondja el végre, mit tud arról, hogy miféle pénzeket őrizgetett közvetlen helyettese, Simon Gábor – írja közleményében a Fidesz.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.