Hosszabb nyitva tartással működnek az okmányirodák a választás hetében

Jövő hétfőtől egész héten meghosszabbított ügyfélfogadási rendben dolgoznak az ország összes okmányirodájában, hogy biztosítsák az ügyfelek részére a választási jog gyakorlásához kapcsolódó ügyeik zökkenőmentes intézését – közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) szerdán.

 

Kifejtették: a választáson való részvétel feltétele, hogy a választópolgár érvényes okmánnyal igazolja személyazonosságát. Az ügyfeleknek a hosszabb nyitva tartással működő okmányirodákban lehetőségük lesz személyazonosításra alkalmas okmányok (állandó, illetve ideiglenes személyazonosító igazolvány, útlevél vagy kártya formátumú vezetői engedély) kiadásának, valamint az ideiglenes személyazonosító igazolvány pótlásának és a lakcímigazolvány pótlásának intézésére.

Az okmányirodák hétfőn és kedden a megszokottnál tovább tartanak nyitva, szerdától péntekig pedig legalább este 6 óráig várják az ügyfeleket. A megyei jogú városok és Budapest több okmányirodájában szombaton reggel 8-tól este 6-ig és vasárnap is reggel 8-tól este 7 óráig intézhetik majd az ügyeket az állampolgárok.

Emellett az okmányirodai feladatokat is ellátó kormányablakokban – jelenleg 35 helyszínen – minden nap reggel 8-tól este 8-ig lehetőség van az ügyintézésre. Az okmányirodák meghosszabbított ügyfélfogadási rendje megtalálható a http://www.kekkh.gov.hu/hu/okmanyiroda_kereso honlapon – írta közleményében a KIM.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.