4-es metró – Szombattól változik a felszíni közlekedés menetrendje

Bár a 4-es metrót a tervek szerint péntek déltől használhatják az utasok a felszíni közlekedés csak másnap, a szombati üzemkezdettől változik meg – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden.

 

Szombattól jelentősen módosul a felszíni közlekedés: tíz fővárosi kerületben, valamint Budaörsön és Törökbálinton mintegy 40 autóbusz-, öt villamos- és három trolibuszvonal menetrendje módosul. Korábbi közlésük szerint a felszíni járathálózatot úgy alakították át, hogy a 4-es metró használatát ösztönözzék. Ott azonban, ahol a metróra való átszállás lassítaná az utazást, nagyrészt meghagyták a felszíni utazási lehetőséget, ezért nem változtattak érdemben például a dél-budai villamosok közlekedésén.

Előző cikkeinkben részletes információkat találnak a Budaörsöt érintő változásokról: 

http://www.budaorsiinfo.hu/blog/2014/03/19/a-40e-csak-hetkoznapokon-reggel-kozlekedik-majd-budaorsrol-kelenfoldig/

http://www.budaorsiinfo.hu/blog/2014/03/21/uj-forgalmi-rend-lep-eletbe-ormezon-a-metroepites-kornyeken/

Tarlós István főpolgármester kedden jelentette be, hogy Orbán Viktor miniszterelnökkel együtt pénteken adják át a 4-es metrót, amelyet az utasok a vasárnapi üzemzárásig ingyen vehetnek igénybe.

http://www.budaorsiinfo.hu/blog/2014/03/25/penteken-adjak-at-a-4-es-metrot-vasarnapig-ingyen-lehet-vele-utazni/

A 4-es metrót, amely Kelenföld vasútállomást köti össze a Baross téri Keleti pályaudvarral, nyolc év építés után adják át. A 7,4 kilométeres, tíz állomást magába foglaló első szakasz építése 2006-ban kezdődött el.

A metrószerelvényeket a francia Alstom cég szállítja, ezek külsőre megegyeznek a 2-es vonalon közlekedő Metropolis kocsikkal, de a 4-es metró teljesen automata vezérlésű.

Az összes változást megtalálja itt: http://www.bkk.hu/m4/info.php.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.