Mesterházy a dohánypiac liberalizálását ígérte

A dohánypiac liberalizálását, az egykori kereskedelmi rendszer azonnali visszaállítását ígérte a baloldal győzelme esetére az MSZP elnöke csütörtöki szekszárdi sajtótájékoztatóján.

 

Mesterházy Attila, miután a Csatári üzletházban találkozott egy trafikkoncessziós jogot nem nyert kereskedővel, hozzátette: kormányra kerülésük esetén mindenki árusíthat majd dohányt, és “nem lesznek kiváltságosok”.

Ez különösen azért fontos, mert “kormányzati körökből az szivárgott ki, hogy szeretnék, ha az alkohol árusítása is koncessziós jog lenne” – tette hozzá.

A politikus véleménye szerint ez újabb profitlehetőséget adna azoknak, akik a trafikokban érdekeltek. “Azt mondjuk nekik is, hogy ne nagyon számoljanak ezzel a lehetőséggel” – jegyezte meg.

A pártelnök a sajtótájékoztató után a Babits Mihály Kulturális Központban tartott telt házas fórumán – amelyen mintegy ötszázan vettek részt – arról beszélt, hogy a jelenlegi kormány programja “a folytatás, ami azt jelenti, hogy folytatják a rokkantnyugdíjasok megalázását, a szegénység mélyítését, a gazdaság szétverését, a közpénzek elvételét, a trafikmutyit”.

Eddig egy fő üzenete van a kormánynak: a rezsiharc – folytatta -, de az elmúlt négy évben a rossz kormányzásukkal megemelték az energiahordozók árát, így most saját intézkedéseik miatt kell csökkenteni. “Még ma is, a csökkentésekkel együtt több rezsit kell fizetni, mint a 2010-es kormányváltás előtt” – hangoztatta.

A fórum elején kampányfilmen is bemutatkozó politikus azt mondta: a kedvező foglalkoztatási adatok a kétszázezer közmunkásnak és a 120 ezer regisztráltan külföldön dolgozó embernek köszönhető.

“Az elmúlt négy évben körülbelül ötszázezer ember hagyta el az országot, többen, mint 1956 után. Ha megkérdezzük a fiatalokat, mikor akarnak hazajönni, sokan azt mondják, hogy soha” – fogalmazott Mesterházy Attila.

Azért kell kormányváltás, hogy a külföldön dolgozó emberek haza tudjanak jönni – jelentette ki az MSZP-elnök.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.