CÖF-CÖKA: tévedés a kampányukat összemosni a Fideszével

A CÖF és a CÖKA vezetősége szerint a Transparency International (TI) téved, amikor “a Civil Összefogás Fórum-Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) ismeretterjesztő plakátjait” a Fidesz-kampány részeként határozza meg.

 

A CÖF és a CÖKA vezetősége kedden arra reagált, hogy Ligeti Miklós, a TI Magyarország jogi igazgatója hétfőn sajtótájékoztatón azt mondta: a Fidesz-KDNP – a CÖF és a kormány segítségével – kétszeresen túllépi a törvény által meghatározott egymilliárd forintos határt a kampányfinanszírozásban.

A CÖKA szerint alapítványuk a civil támogatók anyagi és erkölcsi segítségével, a szólásszabadság jegyében, tények felidézésével ismeretterjesztő tevékenységet folytat. Hozzátették: a rájuk vonatkozóan becsléssel megállapított pénzügyi adatok “köszönőviszonyban sincsenek a valósággal”.

Hangsúlyozták: a választásokra a CÖF-CÖKA nem alakult át párttá, nem csatlakozott pártszövetségekhez, szemben más “egyperces” civil közösségekkel.

A szervezet arra szólította fel a TI eredményeinek felhasználóit, hogy “tartsák be a demokrácia szabályait, és a jövőben ne kutakodjanak a civil emberek közösségi pénztárcájában. Alapítványunk törvényesen működik” – írták.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.