Török István: A város támogatja az őstermelői piac létrejöttét Budaörsön

(Budaörs – 2014. március 18., Budaörsi Infó) Mai vezető hírünkben már beszámoltunk arról, hogy a Budaörsi Agrárgazdasági Bizottság tavasztól piac beindítását tervezi a lakótelepen. A hír eljutott az egyik országos sugárzású televízióhoz is, akik cikkünk nyomán felkeresték Kisberk Balázst, a Bizottság elnökét, hogy nyilatkozzon ez ügyben. A városvezetés részéről Török István, Budaörs alpolgármestere is nyilatkozott.

 

A Budaörsi Agrárgazdasági Bizottság és a Budaörsi Lakótelepért Egyesület között együttműködés jött létre annak érdekében, hogy városunkban végre létrejöhessen egy igazi őstermelői piac. Arról nyilatkoztak szerkesztőségünknek, hogy a Magosz, a Nemzeti Agrárkamara, és Budaörs Város Önkormányzata is támogatja a kezdeményezést. A piacot a Patkó utca 1. szám mellett lévő parkolóban szeretnék megvalósítani.

Török István, Budaörs alpolgármestere a Budaörsi Infónak elmondta:

„Természetesen az emberek azt a szándékot, hogy legyen Budaörsön egy piac, azt egységesen mindenki támogatja. Csupán az okozott fejtörést számunkra, hogy nem ismertük pontosan a piac tervének körülményeit. Nyilván egy piac beindítása különböző bejelentésekhez és engedélyekhez kötött. Gondolok itt az ÁNTSZ-re, élelmiszer-egészségügyi szabályoknak a betartására. Ha van olyan csapat, aki ezt felvállalja, szívesen végig csinálja, végig menedzseli, a összes szükséges engedélyt beszerzi, és a lakókkal is meg tud állapodni a piac működtetéséről, hogy az senkit se zavarjon, akkor ez azt hiszem mindenki számára örömteli és hasznos lesz. A város támogatja a szükséges engedélyek és a törvényesség betartása mellett az őstermelői piac létrejöttét Budaörsön.”

A budaörsi őstermelői piac ügyének fejleményeiről továbbra is beszámolunk.

t_czene

Török István alpolgármester nyilatkozik a tévének a leendő piac helyszínén Budaörsön 2014. március 18-án. Fotó: MSE, Budaörsi Infó

 

kisberk_balazs_echo_tv

Kisberk Balázs nyilatkozik a tévének a leendő piac helyszínén Budaörsön 2014. március 18-án. Fotó: MSE, Budaörsi Infó

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.