Országszerte megemlékezéseket tartanak a nemzeti ünnepen

Országszerte megemlékezéseket, családi programokat tartanak ma az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából. Budaörsön 2014. március 15-én 10.00 órai kezdettel a Kossuth szobornál tartanak hivatalos megemlékezést.

 

Az állami programsorozat a megújult Kossuth téren zászlófelvonással és Kövér László házelnök köszöntőjével veszi kezdetét reggel kilenc órakor, majd ünnepi menet indul a Múzeumkertbe, ahol Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke mond beszédet.

A Tisztelet a bátraknak! szlogennel meghirdetett állami ünnepségsorozat keretében ezután a Múzeumkertből menet indul hagyományőrző lovasok részvételével a budai Várba, ahol egész nap családi programokat tartanak.

Az ellenzéki összefogás pártjai délután a fővárosi Szabad sajtó útján tartják közös megemlékezésüket.

A Jobbik lovas-zenés felvonulás után a Deák Ferenc téren tartja nagygyűlését.

Az LMP központi megemlékezése a belvárosban, a Pilvax szállónál lesz.

Tarlós István főpolgármester a II. kerületi Bem-szobornál mond ünnepi beszédet.

Nyílt nap lesz az Országházban, az érdeklődők megtekinthetik a díszlépcsőházat, a kupolacsarnokot, valamint a Szent Koronát. A programra előzetes regisztráció nem szükséges, a belépés mindenki számára ingyenes.

Az évforduló alkalmából a megyeszékhelyeken, a nagyobb településeken is tartanak megemlékezéseket, koszorúzásokat, hagyományőrző műsorokat.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.