Mesterházy: öt társadalmi csoport jobban jár majd a mi kormányzásunkkal

Öt társadalmi csoport jobban fog járni, ha a baloldali összefogás koalíciós kormányt tud alakítani a választások után – ígérte Mesterházy Attila, “a kormányváltó erők” miniszterelnök-jelöltje kedden Kecskeméten egy lakossági fórumon.

 

A gyermekek, a nők, a munkavállalók, a kis- és középvállalkozók és a nyugdíjasok jobban fognak járni a kormányzásukkal – hangsúlyozta az MSZP elnöke.

“Ez az öt társadalmi csoport, amelyre építeni fogjuk a politikánkat, ők lesznek a nyertesei a következő négy évnek, mert ők voltak a vesztesei az elmúlt négynek – fogalmazott Mesterházy Attila.

“Nekünk van programunk”, a Fidesznek nincs – mondta, hozzátéve, hogy a kormányzó pártnak nincs írott programja, csak a “rezsiharc”. Ez a víziójuk Magyarországról, ez a magyar nemzetnek ajánlott jövőkép – tette hozzá Mesterházy Attila.

Az MSZP programjával kapcsolatban szólt arról, hogy nyolc üzenetet választottak ki, ezekben röviden megfogalmazták, melyek azok az intézkedések, amelyeket azonnal be szeretnének vezetni.

Mindenekelőtt a fiataloknak azt ígérte, hogy akik elérik a mostani felvételiken a ponthatárt, tandíjmentesen kezdhetik meg szeptemberben tanulmányaikat az egyetemeken.

A “kormányváltó erők” miniszterelnök-jelöltje 250 ezer új, “valódi munkahelyet” ígért, és a minimálbér 100 ezer forintra emelését, az alapvető élelmiszerek árának csökkentését. A mikrovállalkozásoknak lehetővé tennék, hogy leírhassák a társasági adójukból a bérterheket, igazságos és fenntartható rezsicsökkentést ígért, úgy, hogy a gazdagok nem kaphatnak támogatást. Programjuk szerint százezer forintos nyugdíjig minden 65 év feletti embernek évi 24 ezer forint többletpénzt adnak gyógyszervásárlásra. Csökkenteni fogják, majd megszüntetik a kórházi várólistákat, valamint nagyon rövid időn belül megszüntetik a gyermekéhezést Magyarországon.

Ahhoz, hogy ezek a programpontok megvalósuljanak, meg kell nyerni a választást – fogalmazott.

A szocialista politikus csaknem egy órán keresztül ironikusan értékelte az Orbán-kormány elmúlt négy évét.

Mesterházy Attila beszéde előtt bemutatkozott a baloldali összefogás két képviselőjelöltje, majd levetítették a miniszterelnök-jelölt életéről készített mintegy húszperces filmet.

Király József, Bács-Kiskun megye 1-es választókerületének képviselőjelöltje kormányváltóknak és rendszerváltóknak nevezte a fórumon megjelenteket. Az MSZP megyei és kecskeméti elnöke hangsúlyozta: a civil életben elért sikerei után lépett be a politikába.

Laskovics Diána, aki Bács-Kiskun megye 2-es választókerületében indul az összefogás képviselőjelöltjeként, elmondta: 2008 óta dolgozik az egészségügyben, egyetemi diplomát szerzett, majd a politika felé fordult. Azt szeretné – mondta -, ha a stadionok építése helyett az egészségügyet támogatná a kormány.

A lakossági fórumnak helyet adó teremben több mint háromszázan voltak, az előtérben kivetítőn még százan követték az eseményt.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.