Volánbusz: szükség van a BKV-s buszvezetők munkájára az agglomerációban

A Volánbusz szerint továbbra is szükség van annak a 320 buszvezetőnek a munkájára, akit a BKV-tól vesznek át az agglomerációs buszok üzemeltetésére – közölte a volántársaság kedden.

 

A korábban a BKV által üzemeltetett agglomerációs járatokat tavasztól a Volánbusz teljesíti a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) megrendelése alapján, a központ korábbi közleményei szerint a Volánbusszal úgy kötötték meg a szolgáltatási szerződést, hogy abban előírták 320 buszvezető átvételét.

A Népszabadság kedden azt írta, még nem tudni, ki megy át a Volánbuszhoz. Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet vezetője a lapnak azt mondta, sok a bizonytalansági tényező, nem tisztázott, hogy pontosan hány buszvezető kerül át és milyen munkaszerződéssel a Volánbuszhoz.

A Volánbusz keddi közleményében azt írta, biztos és hosszú távú munkaviszonyt ajánlanak, a feltételek, az anyagi körülmények azonosak lesznek a mostani volános munkavállalókéival. Jelezték továbbá, hogy 167 új busszal szolgálják majd ki az agglomerációs járatokat. A cég szakmai háttere, tapasztalata garancia a zökkenőmentes átvételhez – írták.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.