Új macskalakója van a Churchill-villának

Egy volt kóbormacska, VI. Jock személyében új macskalakója van Winston Churchill legendás brit miniszterelnök múzeumként működő egykori lakóházának.

 

A chartwelli Churchill-házat kezelő alapítvány a néhai kormányfő kívánságát tartja tiszteletben azzal, hogy mindig tart egy narancsszínű macskát.

A második világháborús miniszterelnök 88. születésnapjára, 1962-ben kapott ajándékba egy sötét narancssárga macskát egyik magántitkárától, Sir John ‘Jock’ Colville-től.

A BBC szerint Jock, a macska jelen volt sok kormányülésen, és az a szóbeszéd járta, hogy Churchill házában nem kezdték el az étkezéseket addig, amíg Jock nem ült az asztalnál.

Az agg Churchillnek az volt a kívánsága, hogy halála után is mindig lakjon egy ugyanilyen színű, fehér mancsú és a mellén fehér foltot viselő macska a házban.

Az alapítvány, amelyre 1966-ban hagyta a család a kenti grófságban fekvő hatalmas házat és kertet, eddig mindig tiszteletben tartotta a néhai miniszterelnök akaratát.

A legújabb lakó, a héthónapos VI. Jock a napokban vette át V. Jock helyét, azután, hogy annak tulajdonosa, az ingatlan korábbi igazgatója Skóciába költözött.

A cicát eredetileg Malley-nek hívták, és az utcáról szedte fel egy állatvédő szervezet.

Az alapítvány illetékesei szerint a (VI.) Jock nevet felvevő egykori kóbor macska délutánonként nagyokat lustálkodik, tonhalat eszik és perzsa szőnyegeken alszik. Az ő története egy “koldusból lett királyfié” – mondta Katherine Barnett, a birtok új igazgatója.

A Londontól 40 kilométerre délre fekvő Churchill-birtok kedvelt turistalátványosság.
(http://www.bbc.com/news/uk-england-kent-26516842)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.