Szigetvári: jó esély van a kormányváltásra

Szigetvári Viktor szerint jó esély van a kormányváltásra. Az Együtt-PM társelnöke csütörtökön Pécsen, sajtótájékoztatón azt mondta, hogy országjárásuk során mindig teltházak fogadják Mesterházy Attilát, Bajnai Gordont és Gyurcsány Ferencet is, és a kormányváltó ellenzéknek az a tapasztalata, hogy bár nagy a félelem az emberekben, az Összefogás minden egyéni képviselőjelöltje két nap alatt össze tudta gyűjteni az induláshoz szükséges ötszáz aláírást.

 

    Szigetvári Viktor sajnálatosnak nevezte, hogy az ellenzék nem egyenlő feltételek mellett kampányolhat. Példaként említette, hogy az Összefogás Budapesten és vidéken egyaránt sikertelenül próbált hirdetési felületeket foglalni buszokon, villamosokon, s más tömegközlekedési eszközökön. Azt mondta, ezek a felületek az elmúlt években “Simicska Lajos és Nyerges Zsolt, valamint a hozzájuk kötődő fideszes oligarchák érdekeltségébe kerültek”.

    “Ennek ellenére ajtótól ajtóig eljutunk minden emberhez, jelen leszünk az utcán, nagyrendezvényekkel, továbbá kisebb-nagyobb gyűlésekkel készülünk március 15-ére, ahol az ellenzék közösen fog tüntetni” – tette hozzá.

    Szigetvári Viktor hangoztatta: azért is kell kormányváltás, hogy meg lehessen szüntetni a jelenlegi, a valójában nem létező “bizniszpártoknak” is indulási lehetőséget adó, rossz választási rendszert, valamint az Összefogás választási lehetőségeit tovább rontó oligarchák uralmát.

    Karácsony Gergely, az Együtt-PM politikusa úgy vélte, hogy a szavazók számára nagyon világos a választás: az egyik alternatíva a pártállam építése, a másik az Összefogás által kínált jogállam.

    “Van a Fidesz, amely egy igazságtalan egykulcsos adórendszert vezetett be, mi progresszív, igazságosabb adórendszert szeretnénk, ők közmunkát kínálnak, mi valódi munkahelyeket, ők keletre nyitnának, mi maradnánk Európában” – fogalmazott.

    Az országgyűlési képviselő úgy vélte: a választás eredményét alapvetően az dönti el, hányan mennek el szavazni. “A Fidesz a másfél-két méteres szavazólapokkal, a bizniszpártokkal, a hirdetési lehetőségek korlátozásával mindent megtesz, hogy bohózatot csináljon a demokrácia ünnepéből, de mi azért vagyunk az utcán, azért járjuk az országot, hogy rábírjuk az embereket a szavazásra” – mondta.

    Kitért rá, minden közvéleménykutatás, minden időközi önkormányzati választás azt mutatja: minél többen voksolnak, annál többen vannak közöttük a kormányváltók. “Abban vagyunk érdekeltek, hogy sokan elmenjenek szavazni és a többség leváltsa ezt a kormányt április 6-án” – fűzte hozzá Karácsony Gergely.

    Tóth Bertalan, az Összefogás Baranya 1-es számú pécsi választókörzetében induló egyéni képviselőjelöltje arról szólt, hogy a körzetben 47-en jelentkeztek képviselőjelöltnek, s bár az aláírások ellenőrzése még folyik és többek elutasító választ kaptak, a szavazólap így is egy méternél hosszabb lehet.

    “A jelöltek elé folyamatosan adminisztratív akadályokat gördítenek, de az Összefogást semmi sem fogja megakadályozni abban, hogy küzdjön a munkahelyteremtésért, 65 négyzetméterig eltörölje az ingatlanadót Pécsen és kivizsgálja a Zsolnay kétes ügyeit” – mondta a politikus.

    Szakács László, az Összefogás Baranya 2-es számú, szintén pécsi körzetének jelöltje annak a véleményének adott hangot, hogy a jelenlegi hatalom nem képviseli az itt lakók érdekeit. “Ez bátorítja a kormányváltó ellenzéket abban, hogy jó úton jár, amikor le akarja váltani a jelenlegi vezetést” – hangsúlyozta.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.