Musicalként megrendezett melegesküvőt közvetít egy brit tévécsatorna

Egy musicalként megrendezett melegesküvő közvetítésével ünnepli a Channel 4 brit tévécsatorna, hogy Angliában és Walesben is legálissá válik az azonos neműek közötti házasságkötés.

 

Az Our Gay Wedding – the Musical címet viselő különleges esküvőn a vőlegények, a zeneszerző Benjamin Till és a guildfordi színészképzőben (Guildford School of Acting) tanult Nathan Taylor, énekelve fogják előadni esküjüket.

A ceremóniát dalban előadott felolvasások is fűszerezik és a csatorna ígérete szerint “az egybegyűlt családtagok, barátok és különleges vendégek lélegzetelállító közös produkcióiból” sem lesz hiány – adta hírül a The Stage című lap internetes kiadása.

“Büszkék vagyunk arra, hogy a melegek jogainak fontos mérföldkövét ünnepelhetjük – olyan ügyet, amely már régóta közel áll a csatorna szívéhez” – húzta alá John Hay, művészeti programokért felelős szerkesztő.

meleg_eskuvo_0_2014

A két vőlegény szerint a hivatásukból adódóan mindketten úgy élték egész eddigi életüket, hogy “az éneken keresztül fejezték ki az érzelmeiket”.

“Így hát a világ legtermészetesebb dolgának éreztük, hogy musical formájában, méghozzá egy saját magunk által írt musical formájában mondjuk ki a boldogító igent” – mondták.

A musicalt március 29-én közvetíti a Channel 4 csatorna, azon a napon, amikor az azonos neműek házasságát engedélyező törvény hatályba lép Angliában és Walesben.

A ceremónia narrátora Stephen Fry brit színész, filmrendező és televíziós személyiség lesz, és az ünnepségen számos más híresség is tiszteletét teszi.

(http://www.thestage.co.uk/news/production/2014/03/gay-wedding-staged-musical-channel-4/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=gay-wedding-staged-musical-channel-4)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.