Újabb téli vihar vonul át az Egyesült Államokon

Kiterjedt téli viharzóna haladt át nyugat-keleti irányban a hétvégén az Egyesült Államokon, az amerikai meteorológiai szolgálat által kiadott figyelmeztetések összesen mintegy 106 millió embert érintenek.

 

A riasztások Kansas, Oklahoma, Missouri, Arkansas, Tennessee, Mississippi, Kentucky, Indiana, Nyugat-Virginia, Virginia, Pennsylvania, Maryland, Delaware és New Jersey állam egyes területeire érvényesek.

A Titan névre elkeresztelt vihar, amely az egyébként történelmi aszály sújtotta Kaliforniában szombaton áradásokat okozott, a nyugati óceánparttól két csapásirányban, az amerikai Közép-Nyugaton, illetve a délkeleti államokon áthaladva tart a közép-atlanti és az északkeleti partvidék felé.

hovihar_usa_2014

Washington környékén jegesedés, valamint 20-30 centiméteres hó várható az elkövetkező napokban. Virginában és Nyugat-Viginia állam hegyeiben ennél is vastagabb hótakaróra lehet számítani. A hóesés a keleti területek várhatóan keddig is eltart majd.

Denverben három balesetben összesen 104 gépkocsi ütközött. A szerencsétlenségnek legkevesebb egy halálos áldozata és 20 sérültje volt. A szerencsétlenség miatt le kellett zárni az I-25-ös autópályát. Minnesotában három diák halt meg egy olyan autóbalesetben, amelyet a síkos útnak tulajdonítottak.

Az amerikai-kanadai határon befagyott a Detroit folyó. A Missouri állambeli Kansas Citynél minden idők legnagyobb márciusi hidegét mérték: a hőmérők csaknem -13 fokos fagyot jeleztek.

Mississippiben azt tanácsolták a helyi lakosoknak, hogy ne induljanak útnak. A téli közlekedési akadályok elhárításában járatlan déli állam hatóságai szeretnék elkerülni, hogy olyan káosz alakuljon ki az urakon, mint néhány héttel ezelőtt a georgiai Atlanta vagy az észak-karolinai Raleigh környékén.

hovihar_usa2_2014

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.