Simon-ügy – Fidesz: 22 napja várjuk Mesterházy válaszát

A Fidesz 22 napja várja Mesterházy Attila MSZP-elnök válaszát arra az “egyszerű kérdésre”, hogy mit tud arról, honnan vannak Simon Gábor volt szocialista országgyűlési képviselő osztrák számlán “eltitkolt százmilliói” – közölte a kormánypárt szóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

 

    Mit mondott Simon Gábor Mesterházy Attilának, amikor négyszemközt beszéltek egymással? – tette fel a kérdést Zsigó Róbert.

    A Fidesz szóvivője azt mondta, Simon Gábor nem egy volt a szocialisták közül, hanem Mesterházy Attila közvetlen helyettese, bizalmasa, jobb keze, ezért az MSZP elnöke nem tehet úgy, mintha mi sem történt volna, nem menekülhet sem a kérdések, sem a felelősség elől.

    Megjegyezte, ma már azt is tudni, hogy Simon Gábor hozzátartozóinak vagyongyarapodása sem ad választ arra a kérdésre, honnan van a pénz az osztrák számlán.

    Ha Mesterházy Attila is a “gyurcsányi hazudozást” választja, ha továbbra is elhessegeti a kamerákat és a kérdéseket, akkor az azt jelenti, hogy ő is végighazudta az elmúlt éveket, hazudott, amikor “a korrupciós ügyekben totálisan hiteltelenné vált MSZP megújulását ígérte” – fogalmazott Zsigó Róbert.

    Szavai szerint “ha Mesterházy Attila továbbra is a hallgatást és a terelést választja, az azt jelenti, hogy nemcsak a szereplők, nemcsak a program ugyanaz, hanem a korrupciós érdekek is ugyanazok a baloldalon”. Minél több idő telik el őszinte válasz nélkül, a szocialista párt elnöke annál hiteltelenebbé válik – tette hozzá.

    A tájékoztatón megkérdezték a szóvivőt arról, a Demokratikus Koalícióban politizáló Vadai Ágnes vizsgálatra szólította fel a Belügyminisztériumot, hogy kiderüljön, “Orbán Viktor és fideszes vezetőtársai” milyen konkrét feladatot és szerepet vállaltak a 2006. őszi zavargások előkészítésében. Zsigó Róbert erre azt mondta: ha Vadai Ágnes a 2006-os események okozóit akarja megkeresni, akkor “inkább a saját főnökei között kell keresgélnie”.

    Megismételte a Fidesz álláspontját, amely szerint nem az őszödi beszéd kiszivárgása a baj, hanem az, hogy elhangzott, ugyanis kiderült belőle, hogy Gyurcsány Ferenc és a szocialisták végighazudták a kormányzásukat.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.