Az agglomerációs piacvesztéssel kapcsolatban tárgyal a BKV a Volánbusszal

Az agglomerációs piacvesztéssel kapcsolatban tárgyal a BKV a Volánbusszal, amely 320 járművezetőt mindenképpen át szeretne venni – közölte a BKV vezérigazgatója szerdán Budapesten.

 

Bolla Tibor a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt újságíróknak kérdésre válaszolva elmondta, folyik a vizsgálat az agglomerációs piacvesztéssel kapcsolatban, és tárgyalnak a Volánbusszal a dolgozók nagy részének átvételéről.

A tárgyalások nem zárultak le, így nem tudni, hogy mekkora mértékű lehet az elbocsátás – közölte. Hozzátette: 320 buszvezetőről – akiket a Volánbusz mindenképpen át szeretne venni -, valamint az érintett karbantartó és kiszolgáló személyzetről van szó.

Kifejtette: ha további teljesítményt veszít a BKV, akkor nem lehet elkerülni azt sem, hogy ehhez igazítsa a létszámát. Arra kérték a Budapesti Közlekedési Központot (BKK), a tenderértékelésnél úgy tárgyaljon a pályázókkal, hogy a BKV kapacitásvesztése miatt elküldendő dolgozókat az új szolgáltatónak át kelljen vennie.

Ha nem lesz további kapacitásvesztése a BKV-nak, akkor elkerülhető a csoportos létszámleépítés – mondta Bolla Tibor.

A 900 leépítendő munkavállalóról szóló sajtóinformációkkal kapcsolatban azt mondta: ha az összes agglomerációs és nem agglomerációs tendert sikeresen le tudná zárni a BKK, és autóbuszok is érkeznének, akkor mindez valóban több száz munkavállalót is érinthetne. Ez közel lehet ahhoz a számhoz, amely megjelent a sajtóban, de jelenleg az egy kitalált szám – tette hozzá.

A Népszabadság kedden azt írta, hogy a BKV az idén hozzávetőleg 900 munkavállaló kiszervezésével és elbocsátásával számol, ami a buszágazatban dolgozók több mint negyede. A Volánbusz várhatóan átvesz 320 járművezetőt, de a lemorzsolódást is beleszámítva az idén legalább 500-550 ember elbocsátásával számol a BKV – tette hozzá a lap.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.