Őszödi beszéd – Gyurcsány: a Fidesz készítette elő a 2006-os zavargásokat

Gyurcsány Ferenc szerint a Fidesz készítette elő a 2006 szeptember közepén elindult zavargásokat. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke erről hétfő este beszélt egy érdi fórumon.

 

A Dorosz Dáviddal, a PM országgyűlési képviselőjelöltjével (Pest megye 1-es számú választókerület) és Szigetvári Viktorral, az Együtt 2014 társelnökével közösen tartott fórumon Gyurcsány Ferenc az őszödi beszédről nyilvánosságra hozott titkosszolgálat anyagokkal kapcsolatban azt mondta, azokból egy dolgot sikerült megtudni: a szivárogtatás utolsó fázisában az anyagok a Fideszhez kerültek, ők készítették elő a sokszorosítást, a nyilvánosságra hozatalt, és “azt gondolom, hogy ők készítették elő – politikai értelemben egészen biztosan és némileg szervezési értelemben – a szeptember közepétől elindult zavargásokat”.

Úgy fogalmazott: nyolc évig tagadták, letagadták, hazudtak és lebuktak. “Ha vereséget mérünk rájuk, ugyanilyen alávaló módon fognak viselkedni, és nem fognak könnyen beletörődni, ahogy nem akartak beletörődni 2002-ben, 2006-ban sem”.

Azt mondta, Mesterházy Attilának nem csak az ország helyzetével kell szembenéznie, hanem mindazzal, amit a vesztes Fidesz és csapatai okoznak. “2002-ben csak az Erzsébet hidat foglalták el, 2006-ban ránk gyújtották a Magyar Televíziót (…) Vigyázni fogunk az országunkra, és nem fogjuk megengedni, hogy feldúlják csak azért, mert nem képesek megemészteni, hogy meg fogjuk őket verni.”

A Nyugathoz való viszonyról szólva azt mondta: amikor Széchenyi azt kereste, hogyan lehet fejlett világot teremteni, Párizs felé indult, Orbán Baku felé. Hozzáfűzte: a miniszterelnök zavaros okfejtéssel nyugati vitorlákba keleti szeleket akar befogni. “Mi Nyugaton akarunk letáborozni, mert ez a mi hazánk.”

Gyurcsány Ferenc beszélt a 2002 és 2010 közötti időszakról, amikor “cudarul nehéz nyolc évünk volt”. 2009-ben megrázta az országot egy brutális válság, de abban a nyolc évben átlagosan minden évben körülbelül két százalékkal nőtt a reáljövedelem. Az elmúlt három évben 0,4 százalékkal csökkent évente és átlagosan – mondta.

A volt kormányfő szerint Orbán Viktornak az az elképzelése, hogy a gazdagok gyerekeiből lehet majd az ország következő vezető garnitúrája. “Ha így lett volna harminc évvel ezelőtt, akkor Orbán Viktor ma kőbányász lenne az apja mellett.”

Egy bekiabálásra reagálva a stadionépítésekkel kapcsolatban Gyurcsány Ferenc azt mondta: “Ceausescu hatalmas stadiont építtetett, amelyet ma felver a gaz. Meg lehet építeni egy stadiont egyszer, de azt fenn kell tartani, ezért a miniszterelnök stadionépítő mániáját nem lehet támogatni.”

Gyurcsány Ferenc a magánnyugdíj-pénztárak megszüntetésével kapcsolatban kijelentette: a magyar miniszterelnök tolvaj, “lenyúlta a pénzünket, ezzel elvette a jövőnk egy jelentős részét”.

A DK elnöke a rendvédelmieket “kifejezetten büntető” nyugdíjintézkedés-sorozatról beszélt. Nem lehet megengedni, hogy 2006 őszéért büntessék őket, “azért, mert a rendőrök meg akarták védeni hazánkat” – mondta.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.