Elítéltek egy férfit, aki megerőszakolt egy magyar nőt az Egyesült Államokban

Harminchárom évi börtönbüntetésre ítéltek egy 37 éves dél-karolinai férfit az egyesült államokbeli Virginia államban, mert 2001-ben megerőszakolt egy fiatal magyar nőt – jelentette a The Washington Post című lap internetes kiadása.

 

A bűnesetet 2012-ig nem sikerült megoldani, majd a nyomozók egy új igazságügyi orvos szakértői módszert alkalmazva és családi DNS-mintákat felhasználva arra az eredményre jutottak, hogy Tirone Lamont Holloway erőszakolta meg a williamsburgi Busch Gardens állatkertben dolgozó nőt.

Az esküdtszék tavaly decemberben találta bűnösnek a férfit, majd most a héten a bíró kiszabta rá a 33 évi börtönbüntetést.

Az új módszer alapján a virginiai igazságügyi orvos szakértők arra a következtetésre jutottak, hogy a támadó az apja, vagy a fivére, vagy a fia egy olyan embernek, akinek a DNS-mintája szerepel a szövetségi állam bűnügyi nyilvántartásában. Ezután jutottak el Hollowayhez.
http://www.washingtonpost.com/local/sc-man-sentenced-in-cold-case-va-rape/2014/02/23/3497cdd6-9cb3-11e3-8112-52fdf646027b_story.html

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.