Britain’s Got Talent: külföldiek az Attraction nyomdokaiban

“Elözönlötték” a magyar Attraction látványszínház tavalyi diadalából ihletet merítő külföldi előadók a Britain’s Got Talent brit televíziós tehetségkutató vetélkedő idei sorozatát.

 

    Az Attraction – amelyet már a tavalyi sorozat elődöntői után abszolút favoritként tartott számon a londoni fogadóipar és a brit sajtó – a világ egyik legnagyobb ilyen jellegű showműsorának júniusi döntőjében a legtöbb közönségszavazattal végzett az első helyen. A zsűrit és a közönséget bravúros árnyjátékával elbűvölő együttes lett az ITV kereskedelmi televízión sugárzott vetélkedő történetének első nem brit nyertese.

    A The Sun – a legnagyobb brit bulvárlap – keddi beszámolója szerint a magyarok világraszóló sikere más külföldi előadókat is felbátorított arra, hogy szerencsét próbáljanak. A lap szerint az idei sorozat előzetes meghallgatásait valósággal “elözönlötték” a külföldiek, és többen tovább is jutottak a már élő adásban műsorra kerülő későbbi válogatókba.

    A The Sun forrásai szerint a múlt heti londoni meghallgatásokon egyetlen nap öt külföldi előadó, illetve csoport lépett színpadra. Bemutatta tudományát egy szlovén xilofonművész, egy görög táncos, egy brazil énekesnő, egy orosz tánccsoport és egy cseh tűzakrobata.

    A lap felidézi mindazonáltal azt is, hogy a magyarok tavalyi győzelme vitákat is kavart, mivel többen megkérdőjelezték, hogy egy magát kifejezetten – még címében is – brit tehetségkutatóként meghatározó műsorban miért engedik meg külföldiek indulását.

    A The Sun beszámolója szerint azonban Simon Cowell, a Britain’s Got Talent producere, a zsűri főítésze az idei sorozatra benevező külföldiek többségének bemutatóit “elragadtatással” fogadta.

    Az elsősorban maró kritikáiról közismert Cowell az Attraction tavalyi győztes műsorát is felsőfokú jelzőkkel dicsérte. A magyarok diadalát hozó júniusi döntő után kijelentette: el sem tudta volna képzelni a finálé ennél jobb befejezését.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.