Közéleti Klub Budaörsön – A Magyar polipról, avagy a politikai felvilágról

(Budaörs, 2014. február 22. –Budaörsi Infó) Az MSZP Budaörsi Szervezete immár harmadik éve szervezi Közéleti Klub elnevezésű sikeres rendezvénysorozatát. Ismert és érdekes embereket, időszerű mondanivalóval rendelkező személyiségeket igyekeznek meghívni Budaörsre. Szeretnék, ha vitaestjeik hozzájárulnának a város szellemi pezsgéséhez. A héten Magyar Bálint és Bárándy Péter volt miniszterek voltak Budaörs vendégei.

A pénteki rendezvény sok érdeklődött vonzott a Friedmann Házba. Bátran kitehették volna a megtelt táblát. Az est házigazdája Laczik Zoltán, a helyi MSZP vezetője a meghívottakat a Magyar polipról – avagy a politikai felvilágról kérdezte.

kozeleti_klub2

Azt a kérdést bontogatták, hogy vajon miért alakíthatott ki a jelenlegi vezetés egy “maffia kormányt”, hogy vajon mi lehet a Fidesz titka.

Abban megtudtak egyezni, hogy “a Fideszt a jól összeszedett stratégiája és rafináltsága segíti ahhoz, hogy több millióan tapsoljanak nekik”.

Szó volt az iskolák államosításáról, és hogy milyen okokat vél a két volt miniszter fellelni a háttérben, hogy a jelenlegi kormány ezt csak a megfélemlítés eszközeként használja. Mivel ha egy kézben van minden oktatási intézmény, akkor egy tanárnak sem jut eszébe tüntetni, hiszen ha ez kiderül akkor onnantól könnyen elintézhető hogy egy iskolába se kapjon többet állást a fent említett tanár.

Szó esett még a többkulcsos adóról, a trafikokról, földekről, korrupcióról és a nyugdíjpénztárról is.  A beszélgetés során a résztvevők azt is tárgyalták, hogy vajon gyáva-e a mostani értelmiség.

kozeleti_klub3

“De vajon honnan vesszük a bátorságot, hogy a hatalmon lévő kormányt korruptnak nevezzük?” A vendégek szerint a hatalomnak az lenne a feldata, hogy jobbá tegye a társadalom életét, és ha nem megfelelően végzi munkáját, akkor jogunk van felszólalni ez ellen.

kozeleti_klub

kozeleti_klub4

 (Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.