Mráz: a baloldali szavazók fele is a Fidesz-KDNP-t tartja esélyesnek

Mráz Ágoston, a Nézőpont Intézet igazgatója szerint még a baloldali szavazók fele is a Fidesz-KDNP pártszövetséget tartja a választás leendő győztesének.

 

    A politológus a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) csütörtöki csákvári kerekasztal-beszélgetése előtti sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy a Fidesz-KDNP “nagyon esélyes” a választás megnyerésére, az összes megkérdezett egyharmada a Fidesz-KDNP-re szavazna, az aktív szavazóknak pedig már több mint fele.

    Ha a miniszterelnökre közvetlen választáson lehetne szavazni – tette hozzá Mráz Ágoston a felmérésükre hivatkozva -, messze Orbán Viktor  lenne a legnépszerűbb.

    A politológus szerint ennek egyrészt a baloldal válsága az oka, másrészt az emberek elégedettek a kormánnyal és az országban javul a hangulat.

    “Mindenfajta közvélemény-kutatás azt mutatja, hogy a korábbi pesszimista hangulat alapvetően 2013-ban jelentősen javult, és ezért nőtt a kormányzati munkával való elégedettség” – mondta Mráz Ágoston.

    A sajtótájékoztatón Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkár arról beszélt, hogy az elmúlt években új iskolarendszer alapjait tették le, aminek eredménye magasabb színvonalú, egységes oktatás lesz, amelynek legfontosabb építőköve a jól képzett, jól kiválasztott, elhivatott pedagógus.     A változások igényét szerinte a pedagógustársadalom “legjelesebb képviselői” elfogadták, részt vettek a minősítési rendszert kidolgozó műhelymunkában. Azt mondta: a változások ellen “egy maroknyi kisebbség tiltakozik. Véleménye szerint sokan amiatt, mert az a régi rendszer, “amely nem követelt tőlük, (…) nekik jó volt”.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.