A jó programok házhoz jönnek Budaörsön

(Budaörs – 2014. február 19.,  Budaörsi Infó) Idén is színes programkavalkád elé néz Budaörs. A 2013-as, és a 2014-es év várható eseményeiről a városi programszervezés „mozgatórugóit” kérdeztük: Selmeczi Ágnes rendezvényszervezőt egy korábbi interjúnkban, az Önkormányzat részéről Géczy-Gaál Szilviát a Polgármesteri Kabinet kulturális ügyintézőjét, valamint a Városháza közművelődésért és sportért felelős munkatársát, Zsák Andrást.

Selmeczi Ágnes rendezvényszervező a Budaörsi Infó Online-on megjelent interjújában elmondta, hogy tartalmas év áll Budaörs mögött programok terén. Számára a 2013-as év legnagyobb sikere az volt, hogy a Budaörs Fesztivál megrendezését átvehette.

„Az elmúlt évben volt Ír kocsma Show, Firkin koncert, Budaörsi Vigasságok, Idesüss Budaörs, és a látássérültek világnapja alkalmából egy Republic koncert, amelynek bevételéből a BULAKE-t támogattuk. Az évet a budaörsi Adventtel és egy Retro szilveszteri bulival zártuk. Ezek voltak a legkiemelkedőbb rendezvényeink, de természetesen ezen kívül még rengeteg rendezvény várta a helyieket. A 2014-es évben is színes programkavalkádból válogathatnak majd a helyiek. Lesz nagy retró házibuli, Gesarol koncert, és a tavalyi nagy rendezvények, mint például a Budaörs Ó fesztivál, az Idesüss Budaörs és a Budaörsi Vigasságok is megrendezésre kerülnek.”

budaorsi_vigassagok41

Zsák Andrástól megtudhattuk, hogy Budaörs programok terén nem szeretne Budapesttel versenyezni, hanem a versengés helyett olyan rendezvényeket szerveznek a helyieknek, ahová szívesen kilátogatnak, és jól érzik magukat.

„Budaörsön az elmúlt évben számtalan kulturális program valósult meg. Úgy gondolom szerencsések a budaörsiek, hisz egy olyan városban élnek, mely azon túl,hogy gyönyörű természeti környezetben helyezkedik el, dinamikusan fejődik és innovatív a kulturális programok és rendezvényeket tekintve is. Színvonalas, minőségi kikapcsolódást tud nyújtani az itt lakók számára.”

„Az Önkormányzat által fenntartott közművelődési intézmények hónapról-hónapra színes programokkal várják/várták a városban élőket” – tette hozzá Géczy-Gaál Szilvia.

A szabadtéri rendezvények mellett a tavalyi évben a közösségi Városháza aulájában 13 kiállítás is megvalósult, köztük például Macskássy Izolda selyemfestő és Koppány Attila festőművész kiállítása; de itt volt az Országos Diákfotó Pályázat eredményhirdetése és kiállítása is.

Géczy-Gaál Szilvia elmondta továbbá:

„Az idei évben is hasonlóan értékes kiállításokat szeretnénk a közönség elé tárni. A legközelebbi a TEEKE Egyesület Civil kurázsi az Európai Unióban Budaörsön címet viseli, és február 20-án nyílik. A kiállításokon túl a Városháza konferenciáknak, és több sikeres, hangulatos koncertnek és hangversenynek is helyet adott. Az év első városházi hangversenye február 28-án lesz a VIVART Budaörsi Sinfonietta előadásában a farsang je – gyében.”

Zsák András elmondta nekünk azt is, hogy miért is jó budaörsinek lenni, mi a jó a helyi programokban:

„Szerintem érződnek a rendezvényeinken, hogy szívvel-lélekkel csináljuk, és próbálunk színvonalas koncerteket, jó programokat szervezni. Az sem hátrány, hogy családos emberekként jobban fókuszáltunk a gyerekprogramokra, ami részben hiányossága volt egy-két rendezvénynek. Azt érezzük a pozitív visszajelzésekből, hogy jó úton haladunk.”

idesuss11

Géczy-Gaál Szilvia megjegyezte:

„Tapasztalataim alapján azt gondolom, hogy ezen számtalan, színes városi kulturális program és esemény jelentősége abban áll – természetesen azon túl, hogy tartalmas és igényes kikapcsolódást nyújt a mindennapokra –, hogy a helyi közösséget és a lokálpatriotizmust építi, illetve formálja, továbbá lehetőséget és teret biztosít rá, hogy barátok, ismerősök találkozzanak, egymásra figyeljünk és új barátságok, kapcsolatok szülessenek. Köszönjük, hogy a tavalyi évben oly sokan eljöttek a városi rendezvényekre, 2014-ben is várjuk a budaörsieket a budaörsi rendezvényekre.”

Programra fel budaörsiek, idén is lesz miből válogatni! Nálunk a jó programok házhoz jönnek.

geczy_zsak

 

Februári programok

02.14.: Valentin napi buli, Ifjúsági Klub

02.15.: Farsangi mulatság, Régészeti Múzeum

02.17.: Magyar Történeti Szalon előadás, Ifjúsági klub

02.20.: TEEKE kiállítás megnyitó, Városháza

02.20.: Nyugdíjas Zenés Est, JMMK

02.21.: Laikó Félix koncert, JMMK

02.21.: Farsangi buli a Standby zenekarral, Ifjúsági Klub

02.22.: Görög Táncház, Ifjúsági Klub

02.22.: Farsangi Gyermek Csere-bere, JMMK

02.27.: Kapcsolatok előadássorozat JMMK

02.28.: Budaörsi Farsangi hangverseny, Városháza.

 

Március

03.01.: Képzőművészeti előadás: MUNKÁCSY MIHÁLY: ECCE HOMO, Ifjúsági Klub

03.02.: Retro Házibuli, JMMK

03.02.: Csokibár, JMMK

03.02.: Batyus Bál, JMMK

03.07.: Koncert, Ifjúsági Klub

03.08.: Görög Táncház,

Ifjúsági Klub

03.10.: Budaörs rejtett kincsei fotópályázat kiállítás megnyitó, Városháza

03.13.: Kapcsolatok – előadássorozat, JMMK

03.15.: Városi Ünnepség, Kossuth-szobor

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.