Ma kezdődik Budakeszi Fő utcájának felújítása, torlódásokra lehet számítani

Hétfőn kezdődik és április közepéig tart Budakeszi nagy átmenő forgalmat lebonyolító Fő utcájának a rekonstrukciója, emiatt néhány buszjárat megállóját áthelyezik, és átmeneti torlódások is lehetnek – tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője az MTI-t.

 

Pécsi Norbert Sándor közlése szerint a kivitelező Strabag Kft. első ütemben a buszmegállók burkolatát újítja fel, ezt követi az útburkolat felmarása és aszfaltozása. Az aszfaltozást éjszaka végzik majd, hogy a legforgalmasabb reggeli órákban – fél kilencig – lehetőség szerint ne legyenek fennakadások a többnyire zsúfolt útszakaszon – ismertette az osztályvezető.

A buszmegálló öblök lezárása miatt a buszok a normál forgalmi sávban állnak majd meg, kisebb-nagyobb torlódásokat okozva, így a környéken lakók munkába, iskolába járásához szükséges idő növekedhet – mondta Pécsi Norbert Sándor.

A rekonstrukcióval összefüggő várható kellemetlenségekkel kapcsolatban az osztályvezető úgy fogalmazott: Budakeszi Fő utcája eddig is túlterhelt volt, így – főleg reggelente Budapest felé – jellemzően torlódik a forgalom, ezért a felújítást igen körültekintően szervezik. A reggeli csúcs idején mindkét irány teljes hosszában szabad lesz, a napközbeni burkolatmarási munkálatok miatt pedig csak rövidebb terelést alakítanak ki a szakemberek. E módszernek köszönhetően napközben csupán minimális fennakadással számolhatnak a közlekedők.

A hosszabb félpályás lezárással járó aszfaltozást az éjszakai órákban végzik majd – magyarázta Pécsi Norbert Sándor.

Közlése szerint elvileg az M1-M7-es autópályák budapesti bevezetője felé lehetne kerülni, de nem érdemes, mert az agglomerációból reggel Budapest felé, délután pedig hazafelé utazók tömegei miatt ezek a pályaszakaszok is telítettek.

A Budakeszi alsóbbrendű lakóútjait védő forgalomtechnikai intézkedések (egyirányú utcák) az ott élők nyugalmának és biztonságának megőrzése miatt érvényben maradnak a felújítás ideje alatt – tette hozzá az osztályvezető.

Pécsi Norbert Sándor kiemelte, hogy a buszmegállók építésének idejére ideiglenes megállókat jelölnek ki, de ez a változás a buszok menetidejében lényeges változást nem jelent.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a Széll Kálmán térre közlekedő 22-es, 22/A-s és 222-es nappali, valamint a 922-es éjszakai járat Szanatórium utca (Vadaspark) és Dózsa György tér közötti megállóját 30-80 méterrel odébb helyezik.

A 8102-es jelű, több mint két kilométernyi mellékút felújítása mintegy nettó 240 millió forintba kerül.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.