Újabb feljelentést tett a francia elnök állítólagos barátnője a lesifotósok ellen

Más életének veszélyeztetése miatt újabb feljelentést tett az őt zaklató lesifotósok ellen Julie Gayet színésznő, akinek állítólag viszonya van Francois Hollande francia elnökkel – erősítették meg a Le Monde című napilap értesülését pénteken rendőrségi források.

 

    Az ügyben a párizsi ügyészség eljárást indított.

    A Párizs közeli Nanterre ügyészsége tíz nappal ezelőtt már eljárást indított a Closer bulvármagazin ellen magánélet intimitásának megsértése miatt. Az elnökkel való állítólagos viszonyát leleplező hetilap ellen a színésznő ekkor azért tett feljelentést, mert egy január 17-én közölt fotósorozatban saját gépkocsija vezetése közben örökítették meg. Ami pedig magánterületnek számít a francia joggyakorlat szerint.

    Egy héttel korábban, január 10-én megjelent számában a Closer egy hétoldalas, fényképekkel illusztrált összeállításban számolt be arról, hogy az 59 éves Hollande-nak és a 41 éves Julie Gayet-nak viszonya van. A közterületen készült fotókon az elnök és a színésznő nem látható együtt, mindkettőjüket állítólag azon párizsi lakóház előtt fotózták le, ahol rendszeresen találkoztak. Gayet előbbi feljelentéseinek nincs köze ahhoz a közte és a bulvárlap között folyó polgári peres eljáráshoz, amelynek első tárgyalása március 6-án lesz a nanterre-i bíróságon a magánélet megsértése miatt. Ez utóbbi ügyben 50 ezer eurós (15,5 millió forint) kártérítést és 4 ezer eurós (1,2 millió forintos) perköltségtérítést követel a színésznő, valamint azt, hogy a Closer a címlapjának a felén tegye közzé az ítéletet.

    A január 17-i számában a magazin azt állította, hogy Hollande és Gayet kapcsolata az elnökválasztás előtt kezdődött: már két éve viszonyuk van.

    Az államfő a január 13-i sajtótájékoztatóján azt mondta: “teljesen felháborította” a magazin eljárása, de ő nem akarja bíróság elé vinni az ügyet. Arról nem volt hajlandó nyilatkozni, hogy valóban van-e viszonya a  színésznővel. Mindenestre addigi élettársával, Valérie Trierweilerrel azóta szakított.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.