„Megélhetést, rendet, elszámoltatást” – Vona Gábor Budaörsön sétált

(Budaörs – 2014. február 14., Budaörsi Infó) Többek között, bankmustrára indult pénteken délelőtt Vona Gábor, a Jobbik elnöke és Császárné Kollár Tímea országgyűlési képviselőjelölt a Szabadság úton, Budaörsön. Az útvonalban szerepelt egy helyi vállalkozó üzlete és a Trianon emlékmű leendő helye is. A budaörsi sétát sajtótájékoztató zárta az egyik Kávézóban. 

 

„Kimentek a tankok, bejöttek a bankok” Pongrácz Gergely 1956-os szabadságharcos címben szereplő mottójával indította a sajtótájékoztatót Vona Gábor. Egy rövid budaörsi séta után Császárné Kollár Tímeával összegezték a helyi bankhelyzetet, ami megállapításuk szerint nem a legrózsásabb.

„Közel 10 bankot számoltunk a Szabadság utcán.  A szép homlokzatú banképületek mellett ott voltak az üres telkek, amelyek kiadásra vártak. Betértünk egy tejboltba is. Sokkal több kistermelőnek a boltjával kellene találkoznunk. Egy ilyen adottságokkal rendelkező országban mint Magyarország és egy ilyen városban mint Budaörs azt gondolom, hogy sokkal több kistermelőnek a boltjával kellene találkozni.

Attól, hogy egy településre komolyabb multinacionális tőke érkezik, még nem biztos hogy a település problémamentes. Itt is láttuk azt, hogy nagyon hiányoznak a helyi termelők és a magyar termékek. Miközben igény volna rá, de mégsem találja meg a piac a maga vásárlóerejét.”

 

vona_gabor_sajtotaj3

 

 

 

„Nem mi tettük tönkre ezt az országot”

 

Vona Gábor hangsúlyozta, hogy a budaörsi látogatása az országgyűlési kampánya része, viszont az ő országjárásuk nem a választások előtt indult. Már 2010-ben, amikor bekerültek a parlamentbe, és már azelőtt is több ezer lakossági fórumot tartottak.

„Nekünk az emberekkel való találkozás nem a választási kampányról szól csupán, hanem folyamatos politikai eszköz. Úgy érezzük hogy nincs szégyellnivalónk és nincs titkolni valónk.

Bizonyára van olyan, amivel nem mindenki ért egyet a programunkból,  de nem mi tettük tönkre ezt az országot.

Nem a mi felelősségünk az, hogy Magyarország itt tart 24 év után, hogy az úgynevezett rendszerváltozás után 24 évvel a 24-dik órában van, és hogy a két párt, a Fidesz és az MSZP, amelyek az elmúlt 24 évből 20 évet közösen kormányzott, nem tud felmutatni érdemi eredményt Magyarországon.”

 

 

„Megélhetést, rendet, elszámoltatást”

 

„Amit mi kérünk majd április 6-án a választóktól, hogy adjanak nekünk is egy lehetőséget, had bizonyítsunk. Mi úgy érezzük, hogy a jelenlegieknél és az előzőeknél mi sokkal hatékonyabban, sokkal nagyobb tisztességgel tudnánk ezt az országot irányítani.

A mai napon még Pilisvörösvárra, Pomázra, Szentendrére és Esztergomra fogok látogatni. Ezeknek a találkozásoknak a célja kétoldalú. Egyrészről én magam mutatom be a párt programját, amelynek a hármas jelszava: ‘Megélhetést, rendet, elszámoltatást’. Másrészről pedig a talán sokkal fontosabb része, hogy lehetőséget adunk az embereknek hogy elmondják ők is a véleményüket, hogy visszajelzést kapjunk. Ugyanis szerintem az a legjobb program, amit nem csak  a párt szakértői írnak, hanem a párt szimpatizánsai, az állampolgárok. Mi beleszólást engedtünk régebben is és most is az embereknek a program írásába.” 

 

 

„A legnagyobb nyertese az elmúlt hónapnak a Jobbik volt”

 

Vona Gábortól azt is megtudhattuk, hogy a Szonda Ipsos felmérése szerint a legnagyobb nyertese az elmúlt hónapnak a Jobbik volt, 150%-ot növekedett a népszerűségük a teljes népességen belül.

„Nyilvánvalóan ez az ő felmérésük szerint a harmadik helyre elegendő, de mi úgy érezzük, hogy a bizonytalanok körében igenis nagyon komoly tartalékaink vannak.

Az, hogy a fiatalok körében ki a legnépszerűbb, ki a kevésbé népszerű, az is bizonyítja, hogy a Jobbik ifjúsági tagozata ma Magyarországon a legdinamikusabban fejlődő ifjúsági politikai szervezet. Nagyon nagy erőt látok benne. Nem csak utánpótlást látok benne, hanem annak is nagyon örülök, hogy csupa értelmes, kvalifikált fiatal választ bennünket, tehát nem csupán mennyiségi, hanem minőségi utánpótlást is biztosít a pártnak.”

 

vona_gabor_sajtotaj5

 

 

 

„Amíg a Fidesz és az MSZP a másikkal van elfoglalva, addig mi Magyarországgal vagyunk elfoglalva”

 

„A népszerűségi felméréseket illetően erős szkepticizmussal figyelem a számokat, de mégis azt látom, hogy a Jobbik erősödik a választások előtt. Úgy érzem, hogy ebben szerepe van annak a választási kampánynak ami mit folytattunk.

Ami megpróbálja túlnőni a két nagy párt a Fidesz és az MSZP közötti sárdobálást. Amíg ők az óriásplakátjaikon egymást szapulják, addig mi megpróbálunk a mások szapulása helyett, a saját programunkra koncentrálni. Megmutatni az elképzeléseinket, a pozitív jövőképünket. Ez is egy üzenet, azt üzeni a magyar társadalomnak, hogy amíg a Fidesz és az MSZP a másikkal van elfoglalva, addig mi Magyarországgal vagyunk elfoglalva.”

 

 

„Ha velem egyeztette volna, én lebeszéltem volna”

 

Tegnap a Parlamentben eltávolított az ülésteremből, majd kidobott a parlamenti folyosó ablakán két európai uniós zászlót a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás és a független Lenhardt Balázs. Vona Gábor a következőképpen nyilatkozott ezzel az üggyel kapcsolatban a budaörsi sajtótájékoztatón:

„Egy-egy ilyen akció inkább árt az ügynek, mintsem segít. A tegnapi akciója is Tamásnak, ilyen. Ha velem egyeztetett volna, én lebeszéltem volna. Arról, hogy kiviszi az ülésteremből és demonstrálja a problémát, felhívja a figyelmet, még azt mondom egyetértettem volna, de miután megtörtént az ablakon való kihajítás vagy a WC-ben való elrejtés, az szerintem már kontraproduktív volt.”

 

vona_gabor2

 

 

 

„Az Európai Uniós csatlakozás miatt Magyarország nem tudja megvédeni az iparát”

 

„Az Európai Unióból valóban sok forrás érkezett Magyarországra, de azért tegyük hozzá, hogy nagyon sok forrás is ment ki Magyarországról, és éppen az Európai Uniós csatlakozásunknak köszönhetően.

Az európai Uniós csatlakozás miatt Magyarország nem tudja megvédeni az iparát. A tőke és a személyek szabad áramlása miatt, az európai uniós vívmányok miatt Magyarország nem alkalmasa arra, hogy megvédje az iparát, a gazdaságát. Ezen keresztül az itt lévő multinacionális Európai Uniós tőke ezermilliárd eurókat menekít ki profitként Magyarországról.

Tönkretette a termelő iparunkat, olcsó munkaerőt biztosítunk a külföldi cégeknek és piacot, ami azért elszomorító, mert Magyarország 30 millió embert lenne képes élelmezni.”

 

 

„Az európai unióhoz fűződő viszonyunkról népszavazást kellene tartani, ez a mi programunk”

„Ha bemegyünk a bevásárlóközpontokba, akkor nem találunk magyar termékeket. Az Európai Uniós tagságunkról, az Európai Unióhoz fűződő viszonyunkról népszavazást kellene tartani, ez a mi programunk.

Közben az Európai Unió is megváltozott. Én már a 2004-es Európai Unióval sem értettem egyet, már arról is úgy gondoltam, hogy nagyon másodrendű szerepet szán Magyarországnak, de azóta méginkább rossz irányba mennek a dolgok. Az Európai Unió egy szuperállammá kezd alakulni, egy Európai Egyesült Államokká, ami meg, azt gondolom, hogy teljes felszámolása mindannak, amiért Magyarország és a nemzet évszázadokon keresztül küzdött.

Én úgy látom, hogy ha ez a tendencia folytatódik, ami most is, ez az Európai Egyesült Államok tendencia, a szuper állam, akkor Magyarországnak nincs keresnivalója ebben a közösségben. Akkor sokkal hasznosabb és fontosabb, ha a környékbeli országokkal, elsősorban Lengyelországgal és Horvátországgal közösen regionális együttműködésben keresnénk a kitörési pontot. Ezt tartanám helyesnek.

Amikor az Európai Unióval kapcsolatban kritikusak vagyunk, az nem azt jelenti, hogy nem vagyunk európaiak, sőt mi úgy gondoljuk, hogy mi vagyunk igazán európaiak. Azt gondoljuk, hogy az Európai Unió lép le arról az történelmi útról, ami a nemzeteknek az egyenlőségére és a sokszínűségére épült évszázadokon keresztül. Az a fajta amerikanizálódás, ami az Európai Unióban látható tendencia, úgy gondoljuk, hogy Európa számára nem kivitelezhető és egy teljes tévút.”

 

vona_gabor_sajtotaj4

 

 

 

„Budaörsön nem a munkahelyteremtés jelenti a legnagyobb problémát”

 

Budaörssel kapcsolatban, szerencsére, már jobb tapasztalatai vannak Vona Gábornak. Elmondása szerint sokszor jár a városban a családjával. Bár kétes érzései vannak a bank utca miatt, de Budaörs szépsége mindenképp becsülendő.

A következőképen vélekedik Budaörs helyzetéről:

A munkahelyteremtés az elsődleges feladata a programunknak. Budaörsön nem a munkahelyteremtés jelenti a legnagyobb problémát. Itt 5% a munkanélküliség, szemben az országos 10% feletti átlaggal.

Itt valószínűleg a munkahelyek megtartása és a munkahelyek minőségének a javítása, ami fontos. És annak a kérdésnek a feszegetése, hogy egy Európai Uniós tagállamban, az európai uniós állampolgároknak minősülő magyar állampolgárok, miért kapnak alacsonyabb fizetést, mint a nyugat-európai országokban ugyanazt a munkát végző, ugyanolyan cégnél dolgozó ugyanolyan állampolgárok. Illetve a helyi termelésnek és a helyi kis vállalkozásoknak a megerősítése, megmentése.

Budaörs abban a nehéz helyzetben van, hogy miközben a nagy multinacionális cégek és a nagy ipari park révén, komoly iparűzési adó bevételekhez jut az önkormányzat, közben az itteni kis- és középvállalkozások olyan versenytársakra leltek, akikkel nagyon nehéz felvenniük a versenyt. Azt is tudni kell, hogy a magyar munkahelyeknek a nagy részét, még így is, a kis- és középvállalkozások biztosítják. A politikának, a közéletnek helyi és országos szinten kötelessége őket megvédeni.

Nagyon szeretem ezt a várost, és nagyon bízom benne, hogy egy olyan képviselője lesz az országgyűlésben, aki elhozza az itt élők számára a szebb jövőt!”

 

vona_gabor_sajtotaj1

 

 

 

 „A közbiztonsága Budaörsnek nem volt rossz régen, viszont érezhető a romlás évről évre”

 

Budaörs közbiztonságával kapcsolatban Császárné Kollár Tímea a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a fő problémát a tulajdon elleni bűncselekmények okozzák, ami a minket körülvevő multigyűrűk hozadéka.

„A közbiztonsága Budaörsnek nem volt rossz régen, viszont érezhető a romlás évről évre. Ezt térfigyelő kamerák elhelyezésével próbáljuk javítani. A pártom nevében az elmúlt évben 20 millió forintnyi céltartalékot igényeltem. Ezt a képviselő-testület támogatta. A Templom téren is ebből lesz térfigyelő kamera elhelyezve. Ez mellett nagyon jónak tartjuk a Polgárőrségek támogatását is.

Sajnos nagyon sok hajléktalan jelent meg a településünkön. Ők Budaörsre menekülnek, ugyanúgy, a szociális juttatásokért más megyékből is nagyon sokan ide költöznek,  vagy csak bejelentkeznek. Ez a probléma is még megoldásra vár. 

Ezen felül a játszóterek problémáját szeretnénk még megoldani, hogy ezeket a helyek rendeltetésszerűen legyenek használva.

A közbiztonság romlik, mi pedig azon vagyunk előterjesztéseinkkel, ötleteinkkel, hogy ne romoljon tovább, sőt javuljon, de ehhez minden önkormányzati politikai erőnek az akarata szükséges.

Ha a szőnyeg alá söpörjük a létező problémákat, a hajléktalan kérdésben a szociális potyautasok tekintetében, ha nem mondjuk ki azt, hogy ez létezik, hogy 44-en be vannak jelentve egy-egy ingatlanba, akkor nem fogunk előre lépni. Akkor becsuktuk a szemünket, és úgy csinálunk, mintha itt 20 évvel ezelőtt ücsörögnénk, amikor talán még a biciklimet is kint hagyhattam volna a Templom téren, és esetleg még két óra múlva ott is találom.”

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.