A helyi Fidesz a Simándi Szelim-ügyről: Budaörs ennél többet érdemel!

A Kereszténydemokrata Néppárt Budaörsi Szervezete sajtóközleményben reagált Simándi Szelim Együtt 2014 aktivista és társai országos feltűnést keltő akciójára a Sándor-palotánál. A közleményben a Budaörsön viselt tisztségéről való lemondásra szólították fel, és felhívták Wittinghoff Tamás polgármestert, hogy hívja őt vissza minden pozíciójából. A közleményre reagált Wittinghoff Tamás polgármester is. A Fidesz Budaörsi Szervezete hozzászólt az ügyhöz, most az ő véleményüket olvashatják.

 

 

BUDAÖRS, mert én még így is SZERETLEK…

Többen: politikusok, politológusok, elemzők, jósolták, hogy a 2014-es kampány időszaka meglehetősen durva lesz… Úgy tűnik, ez a jóslat kezd önmegvalósítóvá válni. Több olyan szélsőséges esemény volt mostanában, mely az országos média figyelmét is kiváltotta.
Azt azonban talán kevesebben tudják, hogy e hírek két főszereplője is budaörsi…

Először csak néhány „apró” ízléstelenséggel kezdődött.
Történt, hogy a „független” Budaörs Fejlődéséért Egyesület 2010-es képviselőjelöltje, jelenlegi külsős bizottsági tagja, – aki nem mellesleg az Együtt 2014 egyik alapító tagja is, – ellenállhatatlan vágyat érzett, hogy a miniszterelnök úr, Orbán Viktor lányának esküvőjét azzal tegye emlékezetesebbé, hogy „royal wedding” (királyi esküvő) feliratot karcolja a járdába a templomi szertartás helyszínének környékén.
Sajnálatos gyerekcsínynek is tűnhetne ez a történet, azonban a fiatal egyetemistának, politológus hallgatónak ezzel a kis performansszal nyílván komolyabb célja volt. Ő lenne a jövő fiatal budaörsi liberális-„független” politikusgenerációjának szépreményű képviselője? Biztos erre van szüksége városunknak?
Úgy látszik, ha valakit megrészegít az országos médiában való szereplés kényszeres vágya, – az nehezen tud leállni…
Történt a minap, hogy nevezett S. Szelim, városunk polgára komoly szakmai érvekkel kívánt beszállni a paksi erőmű bővítés vitájába. Két tettestársával együtt éppen a Szent György téren sétáltak. Véletlenül volt náluk egy létra, és, ha már Szelimünk ott járt, gondolta, felmászik a Sándor Palota erkélyére, hogy átmeneti időre eltulajdonítsa az ott található lobogókat.
Persze megérthetjük frusztráltságát… Freud komolyabb tanulmányban is elemezhetné, hogy milyen belső motivációi lehettek Szelimnek: Tudjuk, ő is indult az alternatív köztársasági elnök választáson, de alulmaradt Dopemen (szobordöntögető Pityinger Lászlóval) szemben. Nyilván innen ered ösztönös vonzalma a Sándor palotához… Mi szívből kívánjuk, hogy Szelim próbálja feldolgozni az átélt kudarcot, -Dopeman győzelmét. Fiatal életkorához képest eddig is szép eredményeket ért el a BFE helyi politikusa. Egyszer talán sikerül elérnie a Dopeman által oly magasra tett lécet. Drukkoljunk neki!
Néhány politológus, és főleg a baloldali és liberális politikusok gyakran demokrácia etalonként tekintenek az Egyesült Államokra. Szelimnek esetleg érdemes lenne elgondolkoznia azon, hogy az USA-ban mondjuk a S.W.A.T., az FBI, esetleg a CIA hogyan díjazna egy létrás bemászási kísérletet mondjuk a Fehérházba. Nem vagyok benne száz százalékig biztos, hogy a Washington Memorial Kórházban interjú-képes állapotban lenne egy ilyen „performansz” után…

Váltsunk egy kicsit komolyabb témára:
Ha mástól nem, hát Mesterházy Attila MSZP elnöktől tudhatjuk, hogy kampánynyitó rendezvényükön az a bizonyos bekiabáló véletlenül sem „kötelet”, hanem „börtönt” kiáltott. Igaz, hogy még a szótagszám sem stimmel, de, hát, higgye, aki akarja… Minden esetre P. Ilona, vagy más néven – a Facebookról jól ismert – „Ördögi Icus” a budaörsi MSZP Nőtagozatának jeles képviselője – aki részt vett ezen a rendezvényen – nyilván másképpen hallotta, mint a pártelnök úr. Icus minden esetre politikatörténelmet írt: Nevét eddig jótékonysági-gyűjtési akciókból, és a helyi bolhapiac fő szervezőjeként ismertünk meg, – eddig kialakított (ön)imázsát a pillanat tört része alatt rombolta le. Gyorsabban, mint Simon Gábor ex-alelnök. Icus rövid időn belül megosztotta – időközben átmenetileg(?) letörölt – Facebook profilján egy szépen meghurkolt kötél fotóját, és egy „Lógni fognak” bejegyzést, valamint, hogy ő már „elkészítette a kötelet”. Volt aki megjegyezte: „Már várom az akasztást”.
Lehet, hogy budaörsi politikustársaira (is) gondolt a kedves Icus?
Kezdjünk félni talán? Vagy keressünk egy jó pszichiátert? Á, nem a „hivatásos rettegés” az nem a mi műfajunk!

Egy rég ha(l)lott mozgalmi dal szövege jut eszembe: „…KIMSZesek vágtak hajdan e tájnak, Élükön Ságvári járt…” Sajnos, a baloldal, – a hazai is – több terroristát nevelt már ki magából. Ságvári is rendőröket lőtt le anno. Icus nem akar lövöldözni, ő inkább az akasztást ajánlja.
Megértem, nehéz és frusztráló lehet elviselni egy baloldalinak a várható választási vereségük esélyét – mely napról-napra nő. Rossz lehet látni azt a kudarc halmazt, amit eddig az „összefogás” produlált. Még az országos alelnökeik száma is megcsappant eggyel a napokban egy negyedmilliárdos kis bukta okán.
Ezzel együtt, azt gondolom, Budaörs ennél többet érdemel! Nem ezt a fajta politikát szeretnénk látni a városban sem áprilisban, sem októberben, sem azután.

Mindezek talán „apróságnak” tűnhetnek a kampány hevében, de lehet, hogy ilyen apróságok előzték meg az 50-es évek terrorját, a kitelepítéseket, a kivégzéseket, a megtorlásokat. Ezek a dolgok a szélsőbaloldaliultraliberális terror csírái.

Minden esetre, a helyi MSZP-s pártszervezettől és a Budaörs Fejlődéséért Egyesülettől egy halkan kimondott elhatárolódást, vagy bocsánatkérést joggal várhatunk el!

(Fidesz Budaörsi Szervezete)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.