A szülők és a polgármester folyamatosan ellenőrzik az iskolai menzát Törökbálinton

A törökbálinti polgármester tájékoztatása szerint a szülők, a szolgáltató és a ő maga folyamatosan ellenőrzik a felszolgált étel minőségét a törökbálinti Bálint Márton Általános és Középiskola menzáján. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal átlagosnak minősítette a február 6-án vizsgált menüt.

 

Turai István (Fidesz), a város polgármestere kedden az MTI-nek elmondta: a kontroll egészen addig tart, amíg közbeszerzési eljárásban győztest nem hirdetnek – tette hozzá.

A szolgáltató, a Sodexo Magyarország Kft. szerződése lejárt, testületi döntés alapján meghosszabbították a szerződés érvényességét az eredményes közbeszerzés lezárultáig.

Turai István elmondta: ebben az időszakban a jegyző és ő is naponta az iskolában étkeznek, hogy így ellenőrizzék a minőséget, de a szülők is részt vesznek a kontrollban. “A szolgáltatás színvonala jelenleg teljesen elfogadható, az ételek mennyiségben, minőségben, színben, ízben, tartalomban nem kifogásolhatók” – jelentette ki.

Arra kérte a szülőket – tette hozzá -, hogy javaslataikkal, ötleteikkel vegyenek részt a közbeszerzés kiírásának előkészítésében, a pályázati követelmények kidolgozásában, ami két-három hetet is igénybe vesz.

A polgármester szerint valóban sok gyerek nem eszi meg az ételt, azt mondják, azért, mert nem jó. Hangsúlyozta: alapkövetelmény, hogy az étel minden tekintetben jó legyen, ugyanakkor véleménye szerint azon változtatni kellene, hogy a gyerekek sokat nassolnak ebéd előtt.

Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott múlt csütörtökön rendelt el soron kívüli vizsgálatot az iskola menzáján, mivel sok kifogás érkezett az étel minőségével kapcsolatban.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a még aznap elvégzett vizsgálat eredményét a honlapján tette közzé, a Sodexo Magyarország Kft. főzőkonyhájában készült ételeket – egy teljes menüt – a minta alapján összességében átlagosnak minősítette.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.