Pintér: eredményesebb lett a rendőrség munkája

Eredményesebb lett a rendőrség munkája, kevesebb lett a bűncselekmény, és gyorsabb az elfogás – jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter hétfőn, Biatorbágyon, egy lakossági fórumon.

A miniszter elmondta, hogy 2012-ben 420 ezer bűncselekmény történt az országban, míg tavaly ez a szám 358 ezer volt. Hozzátette, 2010-ben 15 ezer elítélt volt, most 18 ezer fogvatartott van.
Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy akit lehet, meg kell próbálni visszavezetni a társadalomba. Ezt szolgálja egyebek mellett az is, hogy a raboknak munkát kell végezniük. “Ma az elítéltek 75 százaléka dolgozik” – tette hozzá.
A belügyminiszter az elmúlt négy évet áttekintve sorra vette minisztériumhoz tartozó területeket. Az eredményeket sorolva többek között a centralizált katasztrófavédelem létrejöttét említette, a sikeres védekezést a Duna áradásakor, az építésügy modernizálását, az önkormányzatok adósságrendezését.
A közfoglalkoztatással kapcsolatban kiemelte, hogy több mint 213 ezer ember dolgozik ma ilyen formában. Ugyanakkor “a közfoglalkoztatás csak eszköz, és nem a cél” – tette hozzá.
Pintér Sándor a Terrorelhárítási Központ munkájával kapcsolatban kiemelte, hogy több mint háromszáz bevetése volt fegyveres bűnözők ellen, s mindegyiket eredményesen hajtotta végre, emellett “azon kevés országok közé tartozunk, aki hazahozta a túszul ejtett embereit Szíriából”.
Az illegális bevándorlás problémájával kapcsolatban Pintér Sándor arra hívta fel a figyelmet, hogy tavaly több mint húszezren lépték át illegálisan a magyar határt. Óriásit ugrott a menedékjogi kérelmek száma, míg 2012-ben közel háromszáz, 2013-ban 18 ezer kérelmet kellett elbírálni – tette hozzá a belügyminiszter.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.