Buszbaleset – Székelyföldi kirándulásra indultak az utasok

Székelyföldi kirándulásra indultak annak a román rendszámú autóbusznak az utasai, amelyik péntek este szenvedett balesetet az M6/M60-as autópályán – tudta meg az MTI a buszt működtető romániai cég név nélkül nyilatkozó illetékesétől.

 

A székelyföldi Korondon bejegyezett társaság telefonszámán jelentkező személy úgy tudta, hogy a különjárat utasai Pécsről indultak egy hétvégi székelyföldi kirándulásra. Az autóbuszon a két romániai sofőr és egy további romániai illetőségű személy mellett magyarországi turisták utaztak.

Amint az illetékes elmondta, a társaság szállítási felelőse a helyszínre utazott. Egyéb részletekkel nem kívánt szolgálni.

Az Agerpres hírügynökség a román Belügyminisztérium közleménye alapján tudatta, hogy a Magyarországon balesetet szenvedett autóbusz utasai közül csak hárman román állampolgárok, és egyikük sem szenvedett életveszélyes sérülést.

A Mediafax hírügynökség a román Szállításügyi Minisztérium közleményét idézve írta: a 49 férőhelyes, egy csillagos besorolású autóbuszt 1998-ban gyártották, és a buszt működtető cég 2011-ben kapott személyszállítási jogosultságot. A minisztérium azt is közölte, hogy az illetékes szakhatóság hamarosan ellenőrzi a cég személyszállítási tevékenységét.

A korondi cég a honlapján közölt adatok szerint 1992-ben létesült, személyszállítással és faluturizmussal is foglalkozik. A vendégek számára székelyföldi csillagtúrákat szervez. Emellett menetrend szerinti autóbuszjáratokat is működtet Székelyudvarhely és Budapest között, valamint székelyföldi városok között.

A román rendszámmal közlekedő autóbusz péntek este szenvedett balesetet Babarc közelében. Az autóbusz egy kanyarban a szalagkorlátot átszakítva tíz méter mély árokba csúszott és oldalára dőlt. A busz valamennyi utasa megsebesült, az elsődleges adatok szerint 4-5 ember sérülése valószínűleg nyolc napon túl gyógyuló.

arokba_borult_busz2_10m_2014febr7

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.