Lezárult a 4-es metró miatti egyeztetés – Budaörsön még lesz egy BKK-fórum

A hétvégén lezárult a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Fővárosi Önkormányzat közös társadalmi egyeztetése a 4-es metró átadása utáni felszíni közösségi közlekedésről. Budaörsön még egy lakossági fórumot tart a BKK.

 

    A BKK tájékoztatása szerint az előzetesen vártnál jóval több, mintegy hétezer észrevétel érkezett, ezek feldolgozása folyamatos, a felszíni hálózat véglegesítése február második felére várható. Ezenkívül az érintett tíz fővárosi kerület, valamint Budaörs és Törökbálint önkormányzatával is egyeztettek, és több szakmai szervezet is megosztotta véleményét a tervekről a BKK-val.

    A központ az elmúlt évtized egyik legnagyobb felszíni forgalomátszervezését hajtják végre a 4-es metró beüzemelésével, ez közvetlenül tíz fővárosi kerületben, valamint Budaörsön és Törökbálinton mintegy 40 autóbusz-, 4 villamos- és 3 trolivonalon jelent hálózati vagy nagymértékű menetrendváltozást. 

    A felszíni járathálózatot úgy alakítanák át, hogy a 4-es metró használatát ösztönözzék.

 

 

FIGYELEM!

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Budaörsön fórumot tart az M4-es metró átadása után tervezett felszíni közlekedés átalakításáról 2014. február 5-én, szerdán 18:00 órai kezdettel. Helyszín: Budaörs, Polgármesteri Hivatal, 2. emeleti díszterem.

A február 5-ei fórumon még lesz lehetősége az utasoknak elmondani a véleményüket az átalakításokkal kapcsolatban.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.