Megindult a vonatközlekedés Budaörsnél

Sikerült helyreállítani a megrongálódott felsővezetéket Budaörsnél, így már az összes vágányon közlekednek a vonatok – közölte a Mávinform péntek este.

 

    A problémát az okozta, hogy a Déli pályaudvarról Tatabányára közlekedő személyvonat áramszedője letört, s emiatt Budaörs állomáson megrongálódott a vasúti felsővezeték-rendszer. Itt átmenetileg állt a vasúti közlekedés, ami jelentős késéseket okozott a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon.

    Nem sokkal 8 óra után egy vágányon megindult a vonatközlekedés. Este kilenc óra előtt a szakembereknek sikerült megjavítani és feszültség alá helyezni a budaörsi állomás teljes felsővezeték-hálózatát, így az állomás valamennyi vágányát használhatják már a vonatok.

    Ennek eredményeként felgyorsult és ütemesebbé vált a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonal közlekedése. Várhatóan korábban megszűnnek a torlódások, csökkennek a késések. A menetrend folyamatosan és fokozatosan áll helyre. A teljes értékű menetrendszerű közlekedés azonban csak szombat hajnalra állhat helyre – tették hozzá.

    A vasúttársaság azt kéri, hogy az utazni szándékozók tájékozódjanak a menetrendről és az aktuális helyzetről a MÁV és a MÁV-START weboldalain (www.mav.hu, www.mav-start.hu), vagy érdeklődjenek telefonon a MÁVDIREKT 06 40 49-49-49-es helyi tarifával hívható telefonszámán.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.