Némileg változik a BKK-menetrend februárban

Némileg módosítja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a fővárosi közösségi közlekedés menetrendjét, máshogy járnak majd egyebek mellett a 15-ös és a 98, 98E és 198-as buszok is.

 

A BKK keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a 15-ös busz vonalán jelenleg is zajló felújítási, építkezési munkák miatt nem elég megbízható a menetrend, ezért jövő hétfőtől korrigálják az Árpád hídi és a Boráros téri indulási időket.

A 98-as, 98E és 198-as buszok február 3-tól a reggeli csúcsidőben 10 helyett 8-9 percenként közlekednek, és a gyorsjáratok is megállnak a Vaj utca megállóban. Emellett a kora délelőtt és a délutáni csúcsidő egyes részeiben is sűrítik mindhárom járatot.

A 98E busz reggeli üzemidejét mintegy fél órával, az estit pedig mintegy másfél órával meghosszabbítják, emiatt a 98-as és 198-as indulási idejei kis mértékben megváltoznak.

Az újpesti Rózsa utcai lakótelep jobb kiszolgálása érdekében a 120-as busz is megáll Újpest-Központ felé a Munkásotthon utcai megállónál szombattól.

Szintén hétfőtől módosul a 148-as busz közlekedési rendje is: hétköznapokon sűrűbb, a reggeli csúcsidőszakban 6-8, a délutáni csúcsban 7-8 perces követést vezet be a BKK.

 

Minden állomás megkapta a használatbavételi engedélyt a 4-es metró vonalán

Minden állomás megkapta a használatbavételi engedélyeket a 4-es metró vonalán, miután kedden a Kelenföld vasútállomás megálló is megkapta az üzemeltetéshez szükséges dokumentumokat a hatóságoktól.

Tarlós István főpolgármester és Pesti Imre budapesti kormánymegbízott közös, keddi, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, valamennyi állomás készen áll az utasforgalmi próbaüzemre. Emlékeztettek, hogy a teljes vonal ideiglenes használatbavételi engedélyének megszerzéséhez az állomásokon kívül a járműtelephez is meg kellett szerezni a szükséges két engedélyt, és az alagútnak, valamint valamennyi felszíni építményre, úthálózatra és csatornára is meg kell kapni az engedélyeket. Jelezték, hogy mára a szükséges engedélyek 90 százalékát kiadta a Nemzeti Közlekedési Hatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala és az illetékes vízjogi hatóság.

Az állomással kapcsolatban azt írták: bár az őrmezői oldali kijáratépítés várhatóan csak februárban fejeződik be, illetve az aluljárószinti utascsarnok befejező munkálatai is zajlanak még, a metróállomás elkészült. A Kelenföld vasútállomás megálló a vonal budai végpontja, a felszíni csomópont kialakítását a különböző közlekedési ágak közötti egyszerű átszállási kapcsolatot biztosító csomópont követelményei határozzák meg.

A döntően funkcionális kialakítású állomás szerkezete a végállomási funkció miatt épült kihúzó-fordító alagúttal együtt több mint 250 méter, a peronszint alig 16 méterrel van a felszín alatt. A látszóbeton felületek ebben a megállóban is dominálnak, illetve a megszokott világítótesteken kívül reflektorok és tükrök szórják szét a fényt az állomástérben.

A 4-es metró átadása március végén várható.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.