Elkészült az új felhajtó az Erzsébet hídnál

Átadták a forgalomnak az Erzsébet híd pesti oldalának új felhajtóját – tájékoztatta az V. kerületi önkormányzat kedden az MTI-t.

 

    A közlemény szerint ezzel egyszerűsödik a közlekedés: a Buda felől érkező célforgalom tovább hajt Belváros felé, a többiek közvetlenül a hídnál térhetnek le a rakpartra; de annak is könnyebb lesz áthajtania a területen, aki Belvárosból Buda felé veszi az irányt.

Mint írták, az átalakítás után élhetőbb és tisztább lesz a Belváros ezen része, mert már nem várakozik itt az átmenő forgalom, míg korábban a lakóépületek között araszoltak az Erzsébet hídra tartó járművek.

    Az új felhajtó megnyitásával a híd közvetlenül elérhetővé vált, így a kerület várakozása szerint mérséklődik a forgalom Belváros szívében, és a kocsik nagy része egy sokkal tágasabb, a rakparthoz közelebbi területen halad át. A projektnek köszönhetően az Irányi utca és környéke mentesül az átmenő forgalom alól és az említett terület megnyílik a kerékpárosok előtt is.

    A Belváros új főutcájának kiépítése elnevezésű projekt második üteme 2012 novemberében indult, összköltsége több mint 3,6 milliárd forint. A beruházás az Európai Unió és az állam pénzügyi támogatásával valósul meg, előreláthatóan 2014 márciusáig.

 

erzsebet_hid_uj_felhajto_2014jan

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.