Programok 2014-ben is – Selmeczi Ágnes: mert mi Budaörsön otthon vagyunk

(Budaörs., 2014. január 27., Budaörsi Infó) Budaörs a 2013-as évben színes programpalettával örvendeztette meg a budaörsieket. Selmeczi Ágnes szervezésében nem egy sikeres rendezvényről számolhattunk be az elmúlt időkben. A rendezvényszervező hölggyel a tavalyi rendezvények sikeréről, és az idei programok terveiről beszélgettünk.

 

Selmeczi Ágnes a Budaörsi Infónak elmondta, hogy tartalmas év áll Budaörs mögött programok terén is. Számára a tavalyi év legnagyobb sikere az volt, hogy a Budaörs Fesztivál megrendezését átvehette Mandel Róbertől.

Mandel Róbert hozta létre ezt a programsorozatot, és ő is szervezte 15 éven át. Ezért ez nagy kihívás és nagy felelősség volt számomra. Mindemellett, természetesen hatalmas öröm is.”

Az elmúlt évben melyek voltak azok a programok, amelynek szervezésében aktívan részt vettél?

„A tavalyi évben a Művelődési Házzal közösen szerveztünk néhány produkciót. Volt Ír kocsma-show, ősszel pedig Firkin koncert. A tavaszi időszakban ezek a nagyobb rendezvények voltak. A nagy kedvencem a Budaörsi Vigasságok ami a Templom téren kerül mindig megrendezésre. Idén már a hatodik alkalommal valósíthattam meg, ami egyre nagyobb látogatottságnak örvend.

budaorsi_vigassagok41

Közreműködtem az Idesüss Budaörs napja elnevezésű rendezvényben, volt Primanima, ami egy nemzetközi fesztivál volt. Az évet a Primanima szempontjából sikertörténetnek mondhatjuk. A gyerekprogramok olyan jól sikerültek, hogy a színházterem alig tudta fogadni a sok érdeklődőt.

A Sportcsarnokban volt a Látássérültek világnapja alkalmából egy jótékonysági Republic konert is, amelynek bevételével a BULAKE munkáját segítettük. Külön öröm volt az is, hogy ezen a koncerten Agárdi Szilvia, látássérült énekesnő is közreműködött. 

Sajnos nehéz volt dolgozni a Republic-kal, de nem a zenekar miatt, hanem mert egyfajta megosztottság alakult ki velük kapcsolatban az elmúlt időben. 

republic_koncert7

 

Megkeresett a budaörsi Szent Tarzícius Egyesület is az elmúlt évben, és felkértek szervezőnek a Budaörsi Advent rendezvénysorozathoz. Ezzel a kezdeményezéssel olyan rendezvénysorozat született meg Budaörsön, aminek helye van itt, és igény is van rá.

Az év lezárásaként volt még egy szilveszteri rendezvény, amit a Művelődési Házzal közösen csináltunk. Remélem, hogy ezek a nagyobb rendezvények 2014-ben is megvalósulnak.”

karacsonyi_vasar7

 

 

A 2014-es évben előreláthatólag milyen programok várhatóak?

„2014-ben az első közös rendezvényünk egy Nagy retro házibuli, amit a március elsején a Művelődési Házban szeretnénk megtartani. A Gesarol együttest hívtuk vissza, akik régen a Művelődési Ház mögötti színpadon léptek fel annak idején. A Swamp elnevezésű budaörsi formáció lesz a előzenekar, aztán a Gesarol, majd pedig Rákász Béla discoshow-ját láthatjuk.

Május 7–11-ig lesz a Budaörs Fesztivál. A szokásos helyszíneken kívül a Kürt rendezvényközpontban lesz egy külön exkluzív koncert. Sztárfellépőt szeretnénk mindenképpen a megnyitóra, és egy nagyszabású showt a Városházára. Lesz megint jazz és világzenei színpad, a Zichy-majorban kiállítás, és szeretnénk muzsikáló tereket is.

Tervezünk egy teljesen új helyszínt, amiről, amíg nem születik döntés, addig nem hoznám nyilvánosságra. Természetesen az evangélikus templomba is szeretnénk koncertet tartani. A szombati napon pedig utcabuli lenne több zenekarral. Azt hiszem hogy senki nem fog csalódni, nagyon sok új izgalmas színfolt lesz, amit szeretnénk megvalósítani.

Zárásként most már hagyománynak mondható el, hogy a Budaörsi Sportcsarnokban Beethoven IX. szimfóniája zárja ezt az ötnapos rendezvénysorozatot. Ez a tavasz tervezete.

Ezt követően, szintén lenne egy közös produkciónk a Művelődési Házzal, a Coincidance tánctársulatnak a Szentivánéji álom című táncszínházi előadása. Ez egy abszolút családi kikapcsolódás. Április 5-én lenne a Jókai Mór Művelődési Központban. Remélem, hogy létrejön ez a produkció és megtudunk állapodni velük.

Tervbe van véve az Idesüss Budaörs rendezvény, ez augusztus utolsó hétvégéjén lesz, és hát a Budaörsi Vigasságok is folytatódik szeptember 21-én.

Primanima filmfesztivál is lesz, és nagyon remélem, hogy a Budaörsi Advent is nem csak egy alkalom volt, hanem a 2014- es évben is egy nagyszabású rendezvénysorozatot valósíthatunk meg.”

 

Miért ajánlod a budaörsieknek, hogy részt vegyenek a helyi programokon?

„A budaörsieknek azért jó eljönni, mert itthon vannak, és itthon is átélhetik ezeket a színvonalas kulturális rendezvényeket, amit megpróbálunk igényesen összeállítani, a hagyományokat mindig tiszteletben tartva, de természetesen mai modern életfelfogással a mai modern kultúrát, a kortárs képzőművészettől kezdve a kortárs zenéig. Igyekszünk mindent idevarázsolni, hogy ne keljen senkinek elmenni sehová, mert mi itthon otthon vagyunk, és ez mind értük, miattuk készül és rendeződik.”

 

Köszönjük az interjút!

(Budaörsi Infó)

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.