Több mellékúton havas, jégbordás a burkolat

Elzárt település nincs az országban, de egy kisforgalmú útszakaszt lezártak a hófúvások miatt, több mellékúton pedig havas vagy jégbordás a burkolat – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vasárnap hajnalban.

 

A közútkezelő a folyamatos hófúvások miatt szombat este lezárta az alacsony forgalmú 3704-es számú út négy kilométeres szakaszát Pere és Abaújszántó települések között. Kerülni Gibárt vagy Abaújkér felé lehet.

A mellékúthálózat Vas, Somogy, Tolna és Baranya megyében hóbordás vagy letaposott havas, jégbordás szakaszokat jelentettek Lenti, Keszthely, Tapolca és Szántód térségéből, a keleti országrészben pedig letaposott havas, hókásás vagy havas az alsóbbrendű úthálózat.

Az M5-ös és az M6-os autópálya végig sónedves, az M3-as autópálya a káli, a hajdúnánási és az ófehértói szakaszon hókásás, Emőd és Hajdúböszörmény környezetében azonban téliesebbek az útviszonyok. A többi gyorsforgalmi út száraz.

A főutak burkolata a Dunántúl déli részén sónedves vagy felszáradóban van, Bajánál letaposott havas, Nagyatád térségében hókásás, Marcalinál és Harkánynál hóbordás, Keszthely környezetében pedig jégbordás szakaszokra is számítani kell. A Balatontól északra mindenhol száraz a burkolat.

Keleten általában sónedves, hókásás vagy latyakos a főutak burkolata, Balassagyarmat, Kisvárda, Nyírbátor, Debrecen, Szentes és Szeged környékén viszont az intenzív havazás miatt havasak az utak.

Az Útinform vasárnap kora reggeli összesítése alapján havazik az Északi-középhegységben, valamint az Alföld északi részén és a Tiszántúlon, szállingózik a hó Kiskőrös, Kecskemét, Makó és Békéscsaba környékén, máshol csapadékmentes az idő. A látótávolság országszerte jó.

A közútkezelő továbbra is arra kéri a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal vezessenek, utazás előtt pedig minden esetben tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra a havazás vagy hófúvás miatt már nem, Somogy, Tolna, Baranya és Zala megyére viszont az extrém hideg miatt adott ki figyelmeztetést.

havazas_tel_elakadt_auto_baranya_2014jan26

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.