Barbara Bush kedveli Bill Clintont

Az idősebbik Bush exelnök felesége, Barbara Bush elismerte, hogy rokonszenvet érez Bill Clinton iránt, aki a férjét követte a Fehér Házban – közölte kedden a The Hill hírportál.

 

“Szeretem Bill Clintont…, a politikáját talán nem, de szeretem Bill Clintont” – jelentette ki a volt first lady a C-SPAN közszolgálati televíziós csatornán hétfőn sugárzott interjújában.

Szavai szerint George H. W. Bush és hivatali utódja között közeli barátság alakult ki.

“Bill minden nyáron meglátogat bennünket. A politikában nem értünk egyet, de nem is beszélünk a politikáról” – mondta Barbara Bush.

A 88 éves asszony szerint férje valóságos apafigurává vált Clinton számára.

“Az hiszem, hogy (Bill Clinton) egy kicsit úgy gondol George-ra, mint az apjára, aki nem volt neki” – mondta.

Clinton vér szerinti apja, William Jefferson Blythe utazó ügynök volt, aki három hónappal a fia születése előtt életét vesztette egy autóbalesetben. A leendő elnököt Roger Clinton autókereskedő örökbe fogadta, miután elvette annak anyját, aki Virginia Dell Cassidy néven született.

Barbara Bush az interjúban hangot adott meggyőződésének, hogy az amerikai elnökségre nemcsak a politikai dinasztiáknak, hanem másoknak is esélyt kellene adni. Ezt annak tudatában mondta, hogy 2016-ban a második fia, Jeb Bush volt floridai kormányzó és Hillary Clinton volt külügyminiszter, a volt republikánus first lady által dicsért demokrata exelnök felesége is beszállhat a Fehér Házért vívott küzdelembe.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.