Évértékelő – Czuczor Gergely: nem háborúra szerződtünk, a város jövőjét szeretnénk előmozdítani

(Budaörs – 2013. december 17., Budaörsi Infó) Évértékelő interjúra kértük fel a képviselő-testület minden tagját december hónapban. Videós és nyomtatott formában is megtekinthetik, hogy miként értékelték eddigi munkájukat, és hogy melyek azok a feladatok, amelyek véleményük szerint még megoldásra várnak. Czuczor Gergely a hármas számú választókörzet képviselője és a Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium Budaörsi Tagintézményének igazgatója. Sorozatunk ezen cikkében az ő válaszait olvashatják. Minden megkérdezett számára azonos kérdéseket tettünk fel, a válaszokat szó szerint közöljük.

 

 

1.) Kérjük mutatkozzon be, és röviden mutassa be választókerületét is. 

“1978-ban születtem és születésem óta itt élek Budaörsön. A családom felmenői között 1720 óta jelen levő svábokat is találunk anyai ágon.

Apai ágon, pedig a felvidékről elűzött magyarokat találunk. 1946-ban kellett hogy átjöjjenek az egykori Csehszlovákiából Magyarországra, ezért ahogy szoktam mondani, bennem ötvöződik a Kárpát medence története.

Ennek megfelelően azok az elvárások, amiket a szülői ház megfogalmazott az egyetemi pályára sarkallt. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem piliscsabai Campus-án végeztem el a történelem és szociológia szakot. Mellette elkezdtem a jogi egyetemre is járni. Amit most nemrég fejeztem be.

Ebből a háttérből kiindulva, mindig is a tanítás felé orientálódtam. Ezért pályakezdőként is 2005-ben tanárként helyezkedtem el egy akkori szakközépiskolában, ez még Budapesten volt.

Itt kipróbáltam mindazt a gyakorlatban, amit megtanítottak nekünk az egyetemen. Azt vettem észre a szülői és a diák visszajelzésekből, hogy jó helyen járok. Ez az én közegem, a tanítás és az iskola. Ennek ellenére versenyszférás tapasztalatokat is  szerettem volna gyűjteni, ezért dolgoztam Budaörsön egy multinacionális vállalatnál.

Ott derült ki számomra, hogy szeretem és jó az, amit csinálunk, ebből meg lehet élni, a versenyszférának van egy ilyen hozadéka, de hiányzik a tanítás, hiányzik a katedra. Ezért 2009-óta ismét a tanári pályán leledzem.

Ebből kifolyólag a budaörsi közéletben is azokat a témaköröket bízták rám, és én magam is azokat vonzottam be, amelyek a helyi oktatásra és az iskolák helyzetével és problémáival foglalkozik.

Ezért nem véletlen, hogy amikor az Esze Tamás utcai épület üressé vált 2010 tájékán, akkor ott a budaörsi katolikus egyházközségből kiinduló kezdeményezés nyomán egy középiskola létrehozását határoztuk el, és ehhez a Bencés rend, a magyar Benczés „Koleráció” Pannonhalmi főapátsága nyújtott segítséget.

2011 óta ezt az iskolát vezetem.  A szakmai pályafutásom főként erre épül, a tanárságra, és mellette a közéletben 1997-98 óta, középiskolás korom óta mocorgok.

Ennek lett az az eredménye, hogy 2011-ben beléptem a Budaörsi Fidelitas-ba, és a helyi Fideszbe pedig 2006 nyarán csatlakoztam, és mindez, a két státusz, és az ott betöltött szerepeimnél fogva nyertem el 2010-ben, az őszi önkormányzati választásoknál a hármas választó kerület bizalmát.

Az ottani lakók a városban az egyik legnagyobb arányban engem választottak meg, a Fidesz-KDNP jelöltjét. Ez a hármas számú választókerület. Ha földrajzilag be kellene határolni, akkor a Tátra utca vonalától, illetve északról a Szőlő köztől terjed egészen a felső Határ útig, tehát Budapest és Budaörs határáig.

Az északi oldal az ugye a Frankhegy, ebből kifolyólag a Frankhegyi részönkormányzatnak a felkért, és jelenlegi vezetőjévé is választott a testület 2010-ben.

A körzetről annyit lehet mondani, hogy ez egy családi házas övezet. Ha az ősi budaörsi magot vesszük, akkor ennek már az újabb része, ami a 60-as, 70-es évek táján népesült be. Ebből kifolyólag az itteni lakóknak a vágyai, elképzelései megegyeznek az én családomnak az elképzeléseivel, illetve a hátterével. A családom 1910 óta annak a körzetnek a lakója, illetve nem tudom, hogy pontosan azóta-e, de a ház amelyben élünk, és amiben a családom felmenői megtalálhatóak az 1910 óta itt áll.

A Frankhegyen is rendelkezünk egy kisebb telekkel, amire szeretnénk majd építkezni. Ezért nem véletlen, hogy elvállaltam a Frankhegyi részönkormányzatnak a vezetését, és ennek a fejlesztésében nagy erőket mozgatunk, hogy végre csatorna és víz legyen ezen a helyen, és lehessen életvitelszerűen élni azon a területen, amelyet jelenleg gyümölcsösök tarkítanak.

A Frankhegy Budaörsön olyan családi házas övezet, ami sok sajátossággal bír. Sokan költöztek be ebbe a körzetbe az elmúlt 30 évben, és ezek az úgymond új emberek is átérzik, és elfogadták azokat a budaörsi hagyományokat, szokásokat, amelyek a közösséget összetartják.

Én abban bízom, hogy a következő választások alkalmával az a munka, amit eddig elvégeztem, és amit még meg fogok tenni a közösségért az elkövetkezendő egy évben, az nem csak városi szinten, hanem helyi szinten is elismerésre érdemessé teszi a Fidesz-KDNP szövetséget és továbbra is megőriznek majd bizalmukban az emberek.”

 

 2.) Kérem értékelje a hamarosan lejáró választási ciklusban végzett munkáját. Mondja el, hogy mit sikerült megvalósítani és mit nem a terveiből.

„Amikor 2010-ben átveszi a Fidesz-KDNP szövetsége a képviselő-testület többségének a vezetését, akkor már egy olyan választási eredményt érünk el, hogy többségben vagyunk. A polgármester személye azonban nem a mi közösségünkből kerül ki, hanem a korábbi SZDSZ-es vonalnak a folytatásaként marad a megszerzett pozíciójában. Akkor egy ambivalens érzés, egymásnak ellenfeszülő táboroknak a hangulata sejlik fel a kezdetek kezdetén. Ugyanakkor már a választások estélyén, amikor vége van az önkormányzati választásnak, akkor jómagam és néhányan még a testületből, deklaráljuk, hogy nem háborúra szerződtünk, hanem itt a városnak a jövőjét szeretnénk előmozdítani és építeni.

Azért volt fontos ez a gondolat, hogy le kell tenni a fegyvert és a közösség érdekében kell küzdeni. A gazdasági világválság 2009 vége felé éri el Budaörsöt, akkor már látszanak a számokon, hogy baj van. Csökkennek a bevételi oldal számai. Ez a 2010-2011 -es évre is rányomja a bélyegét.

Azok az eredmények, amelyeket a város fel tud mutatni az elmúlt három évben, illetve amelyeket a körzetben én el tudok mondani, azokat ebben a perspektívában szemlélve, azt mondhatjuk, hogy egy nagyon szép és jó időszaka városnak.

Fejlesztések is megvalósultak illetve elindultak. Előkészületben vannak olyan munkák, amelyek meghatározzák majd a körzetnek az életét.

Az első évtől kezdve, azokat a fájó pontokat próbáltam meg kinyitni és aztán meggyógyítani, amely a lakóktól felém jelzésként érkezett, hogy mik azok, amik hiányoznak, melyek azok a problémák, amelyeknek a megoldása prioritás.

Az első lépés 2010-2011 elején az Öntő utcának a végén található, a felszíni csatorna elvezetésnek a javítása illetve bővítése volt. Ezt kevesen tudják, de akkor nagyon meg kellett forgatni a hivatalt, hogy találjunk rá forrást, de szerencsére partnerek voltak.

Több esetben is a nagy esőzések veszélyeztették, illetve elsodorták a telkeknek a különféle növényzetét, amely az Öntő utca végén található. Azóta hál Istennek, ennek a beruházásnak köszönhetően nem volt nagyobb károkozás. Szépen megtudtuk oldani ezt a feladatot, ezt ezúton is köszönöm. A következő jelentősebb területet érintő fejlesztés volt az Átlós utca közparkká tétele.

Ez megint a lakóktól érkező vágy volt, hogy nincs elég zöld terület a hármas számú választó körzetben.

Leszámítva a Frankhegyet, ami fent van a városnak a felső régióiban. Nem mindenki teheti azt meg, hogy oda elmenjen, elsétáljon. Örülnének, ha a hármas számú választókerületnek a közepén lennének olyan parkos területek, amelyek vonzzák az embereket és nyugalmas békés időtöltést biztosítanak.

Ezért került sor az Átlós utcában kandelábereknek a kihelyezése amelyeket virágosítottunk. Különféle virágtartókat helyeztünk ki és egyöntetű volt a válasz az ottlakók és a környék utcáinak lakói részéről, hogy örülnek ennek a fejlesztésnek és szeretik az ott eltöltött időt.

Tehát tartalmassá tudtuk tenni ezt az utcát. Emellett voltak még olyan beruházások, amelyek látványosak voltak. Sok-sok útjavításra volt szükség, mert a tél vasfoga azért többször belemart az útburkolatba. A Rózsa utcának volt egy akut problémája az ottani iskola kapcsán.

Kétoldali járdát szerettek volna már a lakók régóta kérni, és ezt ebben a ciklusban sikerült elérni, hogy az utcában 75% -ban két oldalt fut a járda. Azért csak 75, mert a fent maradó 25% -ban fizikailag nem lehetett megoldani. Itt most egy új járdaszakasz került kialakításra és ennek kapcsán az iskolából és az óvodából való közlekedés biztonságosabbá vált a gyerekek, illetve a felnőttek számára.

További fejlesztés volt, és ez a zászlóshajója ennek a három évnek, amire visszagondolok, ez a Tököli utcai játszótérnek a felépítése. Amikor én elkezdtem ezt a körzetet jelöltként járni 2009-2010 fordulóján, akkor az amúgy egy nagyon fiatal népességet felmutató, családban gondolkodó közösség többször is megtalált egymástól függetlenül azzal a gondolattal, hogy ha valaki játszótérre szeretné vinni a gyerekét, akkor el kell menjen a városnak a másik végébe.

Ez egy áldatlan állapot, hogy ahhoz hogy a gyerekemet hintáztassam kocsiba kell hogy üljek, vagy buszra kell szálljak. Ez nem egy jó állapot. Ezért első dolgaim között volt, hogy keressek egy olyan közterületet, egy olyan ingatlant, ami Budaörs  város tulajdonában van, és lehetővé teszi számunkra egy parknak, illetve egy játszótérnek a létesítését. Ezt a Tököli utcában találtuk meg a Tököli utca és a Farkasréti utca sarkán lévő ingatlannak a kertjében alakítottuk ki.

Azóta a köszönet és a hálák sorozata jelenik meg a város felé. Nagyon büszke vagyok arra, hogy ott a gyermekek védett, és jó környezetben tudnak hasznos időtöltést a szüleikkel megvalósítani. Ennek kapcsán nagyon fontos volt, hogy a környezet is meggyőződjön arról, hogy ez jó dolog és az ottani szomszédokat is be tudtuk ebbe vonni, hogy olyan parkszerűen lett kialakítva, ami nem veszélyezteti az ő békés nyugalmukat.

Ezeknél a beruházási programoknál én, a korábbi évek gyakorlatával szakítva, azt szerettem volna elérni, hogy minden ilyen tervről, vagy beruházásról értesüljenek az érintett lakók. El tudják mondani azokat az észrevételeiket, véleményeket, amelyek alapján az ő hétköznapjuk békés életvitele továbbra is fent marad.

Mit értek ez alatt? Elsődlegesen a lakossági fórumok bevezetését, illetve sorozatát valósítottuk meg. Nekem deklarált célom volt, hogy minden félévben legyen egy lakássági fórumom, hogy ha ez célirányosan az adott utcához kötődően került megszervezésre, vagy akár az egész választókörzetre szóló meghívó lett kiküldve, tájékoztatva és informálva legyenek az emberek arról, hogy mi zajlik a környezetükben, és hogy ha esetleg nekik nem tetsző, vagy nem oda illő dolog kezdeményezésére kerül sor, akkor értesítsenek.

Ennek kapcsán került bevezetésre az úgynevezett Választókerületi hírek című kis kiadványom, amit gyakran próbáltam megjelentetni, ha voltak olyan információk, illetve hírek, félévente igyekeztem eljuttatni a választókhoz, ebben tájékoztatva őket a körzetben megvalósuló beruházásokról, illetve azokról a tervekről, amelyeket a jövőben szeretnénk megvalósítani.

A Szőlőköz utcának a burkolatát cseréltük még ki ebben a ciklusban, illetve elindultak olyan tervezések, amelyek kapcsán az elfáradt vagy rossz útburkolattal rendelkező utcáknak a felújítását javasoltam. Ennek kapcsán három kiemelt projekt van, amely a végéhez közeledik.

Az egyik a Farkasréti utcának a teljes hosszának a felújítása. Ez egy óriási utca. Budaörsnek az egyik legjelentősebb forgalmát lebonyolító utcája. Itt szeretnénk olyan jellegű forgalomtechnikai változásokat elérni, ami az ott lakóknak az életminőségét javítja.

Itt gondolok arra, hogy a forgalom lassítása, és az ott keletkező zajnak a csökkentése a cél. Ez egy több éven át húzódó beruházás lesz, mert a város költségvetését ismerve, nem tudjuk az egész Farkasréti utcát egyszerre felújítani. A Tököli utcának a felújítása tervezés szinten elkészült.

Mind a két nevezett utcával kapcsolatban volt lakossági fórum. Külön-külön is elmondhatták az ottlakók az észrevételeiket, illetve elkészült, vagy elindult a Láng utcának a felújításával kapcsolatos tervezéseknek a fázisa is. A Láng utca lakói maguk kerestek meg a hivatalon keresztül, hogy baj van az utcájukban, toldozott-foldozott a rövid útszakasz, és hogy nem méltó a városhoz az ottani útfelület. Úgyhogy ezeknek a beruházásoknak az előkészítése megkezdődött, és reményeink szerint a következő évben a három programból valamelyiknek a kivitelezésére sort tudunk majd keríteni.

Előkészületben van a Mátyás király utcai óvodának a bővítése is. Ott egy új óvoda kerül kialakításra a következő évben. 2014-es év beruházásai között kiemelt szereppel fog majd bírni városi szinten is. Illetve szeretném az ígéreteim közül betartani azt, ami a Rózsa utcának az iskolává való visszaalakítását célozza. Szintén az ottlakóknak a vágya, hogy ne kelljen a gyerekeket levinni az autópálya mellé, vagy a lakótelepre iskolába.

A Rózsa utcai iskola épülete hivatalosan is iskolának épült, mindig is annak tartottuk számon. Itt a különféle átalakítások kapcsán, amikor az 1-es Iskolát összevonták és a Hársfa utcába költözött, akkor ez az épület üressé vált, ezért a Zeneiskola a felső szintre költözött, illetve a földszinten több óvodai csoportnak a kialakítására került sor. Most 2014 szeptemberében ismét elkezdődik – hálistennek – az iskolai oktatás, nevelés. Én szeretném, hogyha az épület visszanyerné az eredeti helyzetét, és iskolaként funkcionálna.”

 

3.) Indul-e következő választásokon? Ha igen, milyen tervei és elképzelései vannak?

“Az indulásnak a kérdését a helyi szervezetnek az elnöksége, illetve tagsága dönti el. A Fidesz közösségének a joga illetve a KDNP helyi szervezetének a lehetősége az, hogy a jelölteket állítsa, illetve bemutassa.

Ennek kapcsán nyilván az országgyűlési képviselőnek a szava is döntő lesz, ezért először az országgyűlési választásokat kell, hogy megnyerjük és annak kapcsán a különféle jelölteknek, illetve a jelenlegi képviselőknek a munkája értékelése nyomán fog eldőlni, hogy ki lesz a képviselőjelölt az adott körzetben.

Terveim között az szerepel, hogy én maradhassak a hármas számú választókörzetnek a jelöltje, és 2014 őszén, októberében, pedig szeretném ismét győzelemre vezetni ott a Fidesznek a logóját. Én a helyi elnökségnek is a tagja vagyok. A Fidesz-KDNP szövetségen belül a Fidesz képviselőjeként, illetve a Fidesz közösségének az alelnöke vagyok, az itteni tagszervezetnek. Abban vagyok érdekelt, hogy tényleg azok az emberek legyenek a következő ciklusnak a tagjai, akik képesek nyerni a körzetben és képesek helyes és jó irányba vezetni a városnak az egészét. Igen szeretnék indulni és remélem, hogy győzni is tudok a körzetben.”

Tervek

„Ami furcsává teszi most a budaörsi helyzetet, hogy egy gazdag város víziója volt mindig is a lakók szemében és ennek megfelelően nagyon sok lett az igény arra, hogy sokat költsünk. A kiadási oldala a városnak jelentősen megnövekedtet a működési költségek terén.

Sok olyan gazdag városhoz méltó program és intézmény van jelenleg Budaörsön, amely pont a fejlesztésektől veszi el a lehetőséget. Ezt a költségvetést kell egy kicsit átalakítanunk, hogy nagyobb mozgástere legyen a képviselőtestületnek. Itt két lehetőség van, az egyik, hogy a bevételi oldalt növeljük – ebben én nagyon bízom –, a gazdasági válságnak a vége felé járunk és a város is növekvő pályára állhat. Ennek kapcsán a növekvő bevételekből tudnánk fejleszteni.

Olyan fejlesztéseket kell megvalósítani városi szinten az összlakosság tekintetében, amely reményeink szerint tovább növeli a városnak a vonzási erejét és a teljesítőképességét.

A másik verzióval különösebben nem gondolkodnék, hogy a meglevő tortát kicsit másképp szabnánk át. Nem ez a cél, szerintem. De mindenképpen a fejlesztések felé kell fordulni. Én szeretném például, ha a Rózsa utcai iskola valóban „iskolává” válna.

Az valószínű, hogy a következő ciklusnak az lesz a nagy szakítópróbája, hogy miképpen tudjuk megoldani az adott helyzetben azt, hogy mindenki számára elfogadható módon helyezzük el az adott épületben található foglalkozásokat. Itt az óvodára, illetve a zeneiskolára gondolok. Szeretném, ha a következő ciklusban az általam vezetett Szent Benedek iskola is megújulhatna. Az épület felújításában vagyunk érdekeltek, külső pályázatok bevonását szeretnénk megcélozni. Ennek kapcsán az egyik legnagyobb lélegzetű program az ottani tornaterem cseréje. Egy kosárlabda pálya méretű teremnek a kialakítása. Ez szintén ennek a ciklusnak, a 2014-ben felálló testületnek lesz a dolga.

Van még egy hatalmas projekt, amelyet egyenlőre még csak érintettem. Ez a Frankhegynek a közművel való ellátása. Ez egy nagyon-nagyon régóta húzódó vágy és elképzelés, ami sok-sok konfliktust szült. Most már kezdem megérteni, hogy milyen indítékok és motivációs tényezők vannak a különféle felek között, és hogy miért nem indult eddig el, az amit egyébként úgy tűnik az asztal két oldalán ülő társaság mindegyik szereplője szeretne. Azaz, hogy csatorna és közmű kerüljön fel a hegyre. Itt ugye a forrásoknak a kérdése, ami a legnagyobb szakítópróbát fogja jelenteni. Hogy ki, mit fizet, hogy „ki fizeti a révészt” klasszikus mondatot idézzem.

Itt bizony bele kell nyúlni az ottlakóknak, illetve tulajdonnal rendelkezőknek a saját zsebükbe is, de a város részéről a közösség szempontjából a szépülését és bővülését jelentő projekteknek a finanszírozása is

elengedhetetlen. Itt közös irányba kell tudni elmozdulni majd az önkormányzatnak, illetve az ottlakóknak egyaránt.

Több olyan projekt van még, ami a nevezett útszakaszoknak, utcáknak a felújítása kapcsán felmerült. Szeretném, ha a körzet megőrizné azt az arculatot ami jelenleg jellemző rá. El szeretném kerülni azt, hogy hatalmas, már-már ipari méretű társasházak épüljenek ebben a körzetben.

Én ezért  dolgozom, hogy a jelenlegi családi házas, csöndes jó hangulatú körzet megőrizhetővé válhasson a jövőben. Ehhez kellenek olyan fejlesztések, amelyek lehetővé teszik mind a közlekedés területén, mind a gyermekek iskolába járása terén, hogy ez az érzület, ez a hangulat megmaradhasson. Sok-sok forrás bevonása szükséges, és reményeim szerint a helyi választók érezni fogják majd ennek a hatását és az előnyeit is.”

 

4.) Ön szerint melyek a legsürgetőbb aktuális feladatok, amelyek most a város és a választókerülete előtt állnak?

“2014-es év, az egy furcsa év lesz, mert a választások évében vagyunk már. Nyilván olyan prioritások lesznek előtérbe állítva, amik az egyes körzetek, illetve a politikai tömörüléseknek a vágyott állapotát, illetve elképzeléseit hozzák majd felszínre. Itt a lehetőségeket figyelembe véve, túl nagy változás nem lesz a városnak a financiális életét tekintve. Azok a beruházások, amelyeket említettem és még pluszban jönnek még a Kossuth Lajos utcában épülő óvodának a kérdése, ami most van kivitelezés alatt. Ennek van egy költség tényezője. Akkor a Mátyás király utcai óvodának a bővítése.

Szeretném, hogy ha az iskolák kapcsán, az iskolák mellé olyan fedett csarnokok települnének amelyekben a mindennapos testnevelésnek a lehetőségét biztosítja a város. Ez egy elég nagy tehertétel. Ugyanakkor a jövőbe szóló befektetés. Hiszen az általános vélekedés az, hogy a jelenlegi fiatalság keveset mozog.

Szeretnénk, hogy ha ez megváltozna, ennek kapcsán nagyon helyesen a kormány olyan lépéseket tett, amelyek kapcsán bevezetésre került a törvényi szabályozók segítségével a mindennapos testnevelés. Reményeink szerint ezt Budaörs tudja majd annyiban segíteni, hogy helyi szinten lehessen a tornatermekben, tornacsarnokokban megvalósítani a mindennapos testnevelést. Az oktatás átalakítása kapcsán sok olyan plusz feladat jelentkezik, amely részben felemeli a szerepének a fontosságát, az üzemeltetés kapcsán.

Ebben kell helyesen és jól cselekednie a városnak, megbecsülve az ott dolgozóknak a minőségi munkáját és ezt helyesen és jól támogatva is. Gondolok itt különböző pályázatoknak a bevonására, mint a például a Clementis ösztöndíj, vagy most technikai dolgozóknak a segítése merült fel, hogy ez fontossá válik a következő hónapoknak a tárgyalásaiban, illetve a költségvetésnek a gondolatában, és egy nagyon fontos dolog van, amit még nagyon kevesen tudnak a városban, hogy az önkormányzatnak a korábbi működéséből fakadó kölcsönfelvételei nyomán előállt hitelösszeg, amelyet görgettünk magunk előtt, ezt most az állam átvállalta.

A tavalyi évben már tett egy ilyen gesztust, illetve most a 2014-es évben is elvesznek tőlünk ebből az adósságcsomagból. És gyakorlatilag több milliárdos tehertől szabadítják meg az önkormányzatot. Az itt felszabaduló összegekből kell azokat a fejlesztéseket majd alkalmazni, amelyek akár az utak felújítása, akár járdák építése vagy játszótereknek a felújítása kapcsán a következő évnek a jövőbeli tervei lesznek.”

 

5.) Kérjük mondja el, hogy melyik volt a legkomolyabb megkeresés a választókerületéből amivel foglalkoznia kell, és melyik volt a legérdekesebb.

“Az önkormányzati képviselőt számos megkeresés éri. Ebben priorizálni, hogy melyik volt a kedvesebb, vagy melyik volt a nehezebb ez nem egyszerű. A legnehezebb feladat nekem az volt, amikor vitás szomszédok között kellett volna igazságot szolgáltatni. Hogy ki épít, mi épít, hogy épít, és hogy a helyi építési szabályzatnak megfelelően alakítják-e ki a leendő vagy épülő épületet. Ebben nekem sem tisztem, sem jogom nincsen eljárni. Erre felhívták a figyelmemet az önkormányzatnál, hogy nehogy merjek ebbe belenyúlni. Mert valóban nincsen erre joga a képviselőnek.

Ugyanakkor megértem a veszélyeztetett szomszédot, mert félti a saját életminőségének a meglétét és fél annak a romlásától. Aki meg házat épít, az meg szeretné a befektetett pénzét fialtatni. Itt igazságot nem tudok szolgáltatni, ugyanakkor meg nyilván afelé kell hogy forduljak, aki ennek a szabályoknak az ismeretével rendelkezik, és itt a hivatalnak a dolgozói, munkatársai bevonására tettem javaslatot, nem sok sikerre.

Nem tudtam megnyugtatni mind a két felet. Ez így megoldatlan és akut problémává vált. Én nem szeretnék hasonló szituációba kerülni, de tudom, hogy mindig lesznek konfliktusok a szomszédok között. Azzal együtt, hogy egy békés környéken lakunk, ezzel együtt vannak ilyen kilengések. Pozitívumként annyit tudok elmondani, hogy a közösségteremtés kapcsán a Frankhegynek van egy nagyon-nagyon jó kezdeményezése.

Itt a Frankhegyi részönkormányzatnak a képviselői összeállva létrehoztak egy úgynevezett Családi nap-ot és ennek a Családi napnak a keretein belül lassan már harmadik éve, sok-sok embert megmozgatva, fehér asztalhoz ültetve, tudtunk egy nagyon tartalmas hétvégi programot nyújtani az ott lakóknak. Ez mindenképpen egy pozitívum. A másik legörömtelibb pillanata az elmúlt hároméves tevékenységemnek, amikor kisgyermekes szülők jönnek oda hozzám, és köszönik, azt, hogy létrehoztuk, a Tököli utcai játszóteret. Már nem kell a város másik végébe menniük. Nagyon közkedvelté vált. Imádják a gyerekek és a szülők is, tartalmasnak, és jó időtöltésnek veszik, hogy ott lehetnek a Tököli utcai játszótéren.”

 

+1 válasz, amelynek témáját a képviselő határozza meg

“A politikusnak, ami a nyilvánosság előtt zajló élete, az általában mindig a köz érdekében tartott cselekményeinek a bemutatása, és ezt vegyék jó értelemben. Nyilván mindenki szeretné a munkáját úgy végezni, hogy az elismerésre okot adó tartalommal bírjon.

Viszonylag keveset tudunk a családi hátteréről. Ez képviselője válogatja, hogy ki az, aki bepillantást enged ebbe. Nekem a legnagyobb öröm ebben az évben, 2013-ban, az első gyermekem, első fiamnak a megszületése, Ányos világrajötte, májusban. Ennek kapcsán sokminden átértékelődött bennem.

A korábbi sváb lelkem és munkamániás világom átértékelődni látszik, mert a család, az fontosabb kell hogy legyen sok szempontból. Ezért vannak olyan konfliktusok bennem, hogy amikor sok-sok telefon ér el, és nem mindenkihez jutok el, hogy melyiket priorizáljam, melyiket vegyem előrébb, ilyenkor a gyerekem szokott nyerni.

Ez nekem egy óriási töltődést, egy jövőbetekintő, és abszolút pozitív képet ad. Nagyon jól sikerült a házasságom és boldog vagyok ebben a hármas csapatban és szeretnénk, ha bővülne a család. Nekem az egyik legörömtelibb pillanat, hogy közeleg az Advent, a karácsony.

Ezúton is szeretném, ha Budaörs lakói ugyanebben az örömteli hangulatban közelíthetnék meg az ünnepkört, és kívánok mindenkinek nagyon boldog, istentől áldott karácsonyi ünnepeket. Előtte pedig, hogy méltóképen és hasznosan tudjunk erre felkészülni. Azt, hogy az adventi ünnepkör kapcsán mindenki álljon meg, nyugodjon meg, priorizálja a fontosabb feladatait, és abban legyen első helyen mindenkinek a család.”

 

Köszönjük, Czuczor Gergelynek,  hogy ellátogatott a Budaörsi Infó szerkesztőségébe és válaszolt kérdéseinkre!

 

 

czuczor_gergely

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.