Logiscool – az élmény alapú programozó iskola Budörsön

A gyerekek jelentős része sok időt tölt, és még többet szeretne tölteni ún. „gépezéssel”. Sok szülő nem szívesen nézi ezt, de miért ne lehetne ebből előnyt kovácsolni? Sokkal jobb lenne, ha ezt az időt nem csak passzív használóként, hanem értelmesen, alkotva töltenének el. Akár úgy, hogy saját játékokat találnak ki és készítenek el. Ennek a gondolatnak a jegyében Budaörsön ezekben a napokban egy délutáni iskola kezdi meg működését: a Logiscool 3-8. osztályos diákokat tanít meg könnyen, kreatívan programozni.

“Azt gondolom, hogy mindenkinek meg kell tanulni számítógépet programozni, mert az megtanít gondolkodni.” 

                                           Steve Jobs / Apple

A Logiscool diákjai játszva és alkotva, szinte észrevétlenül tanulják meg a programozás alapelveit, rejtelmeit. Ezen kívül a feladatok megoldása felkeltheti, vagy növelheti az érdeklődést a matematika, vagy fizika iránt is, így az iskolai eredmények is javulhatnak. Természetesen nem lesz mindenkiből programozó, de a megszerzett tudás, a logikai gondolkodásmód, a problémamegoldó képesség szinte bármely munkaterületen hasznosítható felnőtt korban.

A telefonoktól autókon át az orvostudományig életünk minden területét átszövi a számítástechnika.  Ezzel együtt rohamosan növekszik az igény a programozni tudó szakemberek iránt. Csak az USA-ban 2020-ra 10 millió betöltetlen olyan állás lesz, ami a programozáshoz kötődik. Számos ország, felismerve ezt a tendenciát, bevezette iskoláiban a programozás oktatását.

A Logiscool jelenleg az egyetlen olyan hely az országban, ahol bármely diák számára elérhetően új, innovatív módon, speciális tananyaggal tanítanak meg gyereket kreatívan programozni.

„Programozni bárki tud! Hiszünk abban, hogy a jövő legfontosabb tudásának elsajátítása lehet élvezetes és vidám dolog.  A nyelvtanulás fontosságát ismertük fel 10-15 évvel ezelőtt, most emellett hasonló fontosságot kap a programozás is, hogy digitális írástudókká váljanak gyermekeink.  Január 14-én és 16-án nyílt napot tartunk, ahol ízelítőt adnunk abból, hogy a diákok mit és hogyan fognak megtanulni.” – mondja dr. Breuer Anita a Logiscool vezetője.

A jelenleg induló alapkurzust követően lesznek tematikus nyári táborok és haladó szintű kurzusok is, ahol a diákok az érdeklődési körüknek legjobban megfelelő szakterületekkel (például robot-programozás, applikáció-készítés, multimédia) foglalkozhatnak behatóan. Akik tehát komolyan gondolják, a Logiscool segítségével néhány év alatt komoly programozási ismeretekre is szert tehetnek, amellyel sikeres felnőttek lehetnek.

Részletes tájékoztató a logiscool.com honlapon található. A Logiscool címe: Budaörs Office Park, Szabadság út 117., A épület.

 

“Tizenöt éven belül ugyanúgy fogják oktatni a programozást, mint az írást, olvasást… és csodálkozni fogunk, hogy miért nem hamarabb kezdtük el.”
                       Mark Zuckerberg / Facebook

kisfiu mutat feher final

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.