Kövér: a szétdarabolt ellenzék miatt nincs igazán ellenfele a kormánynak

A házelnök szerint a szétdarabolt ellenzék miatt jelenleg nincs igazán “ellenfele a pályán” a Fidesz vezette kormánynak, de nem árt az óvatosság. Kövér László erről a Fidesz százhalombattai szervezetének meghívására, a Pest megyei városban tartott politikai fórumon beszélt szerda este.

 

 

A 2014-es országgyűlési választás lehetséges kimenetelét latolgatva a politikus úgy fogalmazott, hogy a Jobbik nem “partiképes”, a csekély támogatottságú LMP-ről nem igazán tudni, mit képvisel, a három baloldali párt pedig egymással, illetve pozíciókért küzd.

“Karaktergyilkosságoktól hemzsegő, aljas, lejárató kampányra kell készülni” – hangsúlyozta Kövér, aki szerint a jelenlegi kabinet szeretné a már megkezdett munkát folytatni.

Már csak azért is, mert rengeteg erőfeszítésbe telt 2010 óta az országot visszahozni annak a szakadéknak a széléről, ahová a Gyurcsány-Bajnai kormányok juttatták – közölte.

A lejárató kampány közepette és ellenére “nekünk kell a legkitartóbban és leghatározottabban megszólítanunk a bizonytalanokat”, mert elképzelhető, hogy épp rajtuk múlik majd, ki lesz kormányon – mondta a házelnök.

Kövér László az elmúlt esztendők erőfeszítéseit összegezve az “alapoktól”, vagyis 2010 nyarától vette sorra, mi mindent kellett tennie a Fidesz által vezetett kabinetnek azért, hogy Magyarországot történetének egyik legsúlyosabb válságából kijuttassa.

Bajnai országlása alatt, amelyhez a talajt Gyurcsány Ferenc készítette elő, kétszeresére nőtt a munkanélküliség, és nem kifejezetten a gazdasági világválság egyenes következményeként, elvesztette az ország gazdasági szuverenitását, holott a baloldali kormány 2002-ben egy kifejezetten felfelé ívelő gazdaságot örökölt meg – mondta.

Szerinte nem szabad elfeledkezni a 2006-os őszi “rendőrterrorról”, és ezzel összefüggésben a jogállam megingásáról, vagy a 2008-2009-es, cigányokat ért sorozatgyilkosságról sem.

Volt oka annak, amit a 2010-es választások második fordulójának éjszakáján Orbán Viktor mondott, miszerint élete legnehezebb feladatára készül – hangsúlyozta Kövér, majd szólt az akkor “romokban heverő” gazdaságról, kiemelve a költségvetés 500 milliárdos hiányát.

Hozzátette: Bajnaiék, illetve az EU illetékesei tudtak erről, mégis, amikor az új Fidesz kormány kérte, hogy a súlyos örökség miatt ne kelljen a 4,3 százalékos államháztartási hiányt tartania, nemleges választ kapott.

“Innen indult az úgynevezett unortodox gazdaságpolitika”, amelynek lényege, hogy a költségvetési “foltozáshoz” szükséges pénzt a kabinet onnan vette elő, ahonnan korábban még senki: a bankoktól, illetve a multiktól – mondta Kövér László.

Az átalakított közteherviselési rendszer következményeként mindenféle ürüggyel hatalmas támadás zúdult az országra, a nemzetközi pénzvilág, illetve a “nyugati lakkcipőket fényesre nyaló hazai kedvenceik” mindent megtesznek, hogy megint ez utóbbi kör kerüljön hatalomra. Azok, akik az őszödi beszéd szerint is 2006-ban elcsalták a választásokat – tette hozzá a házelnök.

Kövér László a már megkezdett munka folytatásának szükségessége mellett érvelve kijelentette: noha eddig 800 törvényt alkottak és 400 országgyűlési határozatot hoztak, számos teendő lenne még, például a romló demográfiai helyzet javítása érdekében.

Szerinte minden mást ennek a munkának kellene alárendelni, egyébként 2050-re 7-8 millióra fogyhat az ország lélekszáma, és a lakosság fele az 50 évnél idősebbek táborát gyarapíthatja.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.