A megváltozott munkaképességűek számára új lehetőségek nyílnak

Összesen 26 cég kínál állásokat megváltozott munkaképességűeknek kedden Budapesten a Dürer rendezvényházban – közölte a szervező Hungarian Business Leaders Forum (HBLF).

 

A Találd meg a helyed című állásbörze délelőtt 9 és délután 17 óra között látogatható, a megváltozott munkaképességű látogatóknak ingyenes a belépés. A kínált állások között fizikai és szellemi munka, egyszerűbb és összetettebb munkakörök egyaránt vannak, és lesznek azonnal betölthető álláshelyek is.

A HBLF kifejti: a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján 2011-ben a 6,213 millió aktív korú lakos közül 767 ezer ember nyilatkozott úgy, hogy tartósan egészségi probléma, betegség vagy korlátozottság miatt nehézségei vannak a tartós munkavállalással. Az érintettek egészségkárosodásuk leggyakoribb okaként (65 százalék) mozgássérülést, végtagok vagy ezek részeinek hiányát, bénultságot jelöltek meg, ezt követik a tartós/krónikus betegségek (58 százalék), illetve a nagy betegségek (daganat, transzplantáció – 31,3 százalék) előfordulása.

Több esetben ezek az okok halmozottan is előfordulnak. Az érintettek közel negyede szegénységben él, kapcsolatrendszerük a teljes népességhez képest jóval beszűkültebb, és nagy részüknél igaz, hogy háztartásában egyáltalán nem él foglalkoztatott. Eközben harmaduk alapfokú, 38,8 százalékuk szakiskolai vagy szakmunkásképző végzettséggel, 16,5 százalékuk érettségivel, 3,9 százalékuk pedig felsőfokú végzettséggel rendelkezik.

A Találd meg a helyed állásbörze különlegessége, hogy nem pusztán állásokat sorakoztat fel, hanem a speciális helyzetre és személyre szabott módon segíti is a munkát keresőket az állásinterjúkra és a munkahelyi kihívásokra való felkészülésben. Szakmai és civil szervezetek, valamint önkéntesek közreműködésével és az Oázis Program állomásain önismeretet lehet tanulni, jogi tudnivalókat lehet megismerni, valamint alkalom nyílik az önéletrajzírásra és az állásinterjús helyzetek begyakorlására is – hívja fel a figyelmet a HBLF.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.