Bernau Péter: Hivatalok hálójában – A sikeres ügyintézés mesterfogásai

A magyar ember ösztönösen idegenkedik a hivatalba járástól, a hivatali ügyintézéstől. Az államszocializmus leszoktatta ugyanis a polgárokat arról, hogy kiálljanak álláspontjukért, s megvédjék saját igazukat. Ezért van az, hogy sokan még ma is hatóságot látnak minden hivatalban, akivel szemben nincs esélyük. De szerzőnk állampolgári mivoltában egyszer csak megelégelte az ügyintézők packázásait, a lassú, lélektelen és szakszerűtlen ügyintézést, s amolyan DonQuijote-ként harcba szállt a bürokrácia ellen.

 

 

A mai kor gyermekeként e-mail-ekkel kezdte ostromolni azok állásait, akik nem, vagy rosszul, esetleg lassan intézkedtek. S az online terepen merőben szokatlan megfogalmazással vívott küzdelmei sorozatosan sikerrel végződtek. Ezen felbuzdulva úgy döntött, megszerzett tudását és tapasztalatait megosztja másokkal is, és megírta kézikönyvét A sikeres ügyintézés mesterfogásai-ról. Ráadásul ironikus, gördülékeny stílusban, melynek eredménye egy rendkívül szórakoztató, élvezetes olvasmány.

A könyvben bankkal, kábelszolgáltatóval, postával, munkáltatóval, okmányirodával, önkormányzattal, Szabadalmi Hivatallal stb, vívott csatáit eleveníti fel. Hitet önt az olvasóba, hogy sikere lehet, ha igaza van, s példát is mutat ahhoz, ezt hogyan érheti el. Eddig nem volt honnan meríteni bátorságot és felkészültséget annak, akinek már csak egy kis lökés kellett, hogy csatába induljon. De ez már a múlt…

– mag –

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.