Ismét tarol egy álhír – Nem vezetik be ismét a sorkatonaságot

Az elmúlt napokban ismét egy álhír terjedt el az interneten. Most a sorkatonaság visszaállításáról szólt a hivatalos köntösbe öltöztetett cikk. A hír azonban ugyanúgy nem igaz, mint az, hogy a facebook hamarosan megszűnik a magyar felhasználók számára.

 

 

A Hírszabadság portáljáról indult útjára ez a félrevezetés, és néhány óra alatt a közösségi oldalak fő megosztási hírévé vált. Az idősebbek lelkendeztek, hogy ráfér a fiatalokra egy kis szigor, a fiatalság pedig lázadozott, hogy ők már pedig nem fogják levágatni a hajukat.

Az olvasónak csupán egy feladata lett  volna, hogy a weboldal alján látható apró betűs részt elolvassa, és végiggondolja.

„OLVASD EL, SZABÁLYZAT

Az oldal célja hogy, megmutassa a társadalomnak mire van szüksége, és mire nincs.
Fejezd ki tetszésed, vagy nem tetszésed egy cikk alatt, és oszd meg, hogy mások is kifejezhessék. Ezzel egy kicsit görbetükröt mutatunk azoknak az embereknek, akik úgy gondolják jól megy az ország, és minden rendben. Szavazatoddal te is képviselheted a nép akaratát. Egyik cikk felháborító, másik pedig szimpatikus, döntsd el melyiket szeretnéd, hogy valóban megtörténjen az országban (ekkor kattints a tetszikre) ha pedig azt akarod nem (akkor a nem tetszikre). És végül lehet ti általatok eljut majd azokhoz, akik tehetnek ez érdekében.”

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.