Magyarországról közölt összeállítást egy török magazin

Magyarországot mutatja be novemberben a török Diploatlas magazin, amely minden alkalommal egy-egy országot ismertet meg olvasóival – közölte a Külügyminisztérium csütörtökön.

 

 

Mint írták, a Diploatlas című török nyelvű magazin novemberi kiadása beszámol Magyarország történelméről, a közös magyar-török vonatkozásokról, az állami berendezkedésről, bemutatja Áder János köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök politikai életrajzát, továbbá részletes interjút közöl Hóvári János ankarai nagykövettel a kétoldalú kapcsolatokról.

A magyar városok közül a lap bemutatja Budapestet, Debrecent, Szegedet, Pécset és Győrt. Részletesen foglalkozik azzal, hogy a török befektetők hogyan jelenhetnek meg a magyar piacon, áttekintést ad a magyar zenetörténetről, a feltalálókról és a Nobel-díjasokról, a magyarországi látnivalókról, a herendi porcelánmanufaktúráról, a magyar konyháról és az oktatási rendszerről.

A tárca szerint a magazin Magyarországról szóló száma jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a törökök körében az országról kialakult kedvező kép tovább javuljon, és a török olvasóközönség pontos és hasznos információt kapjon Magyarországról az anyanyelvén.

A közleményben idézték Hóvári Jánost is, aki úgy fogalmazott, hogy “a Diploatlas olyan minőségi sajtótermék, amely képes az érdeklődő török olvasók érdemi megszólítására. Az együttműködésünk célja az volt, hogy Magyarországról minél több érdekes, figyelemfelkeltő dolgot tudjunk közölni. Az egyetlen problémának csak az bizonyult, hogy a rendelkezésre álló terjedelmet akár kétszer-háromszor is ki tudtuk volna tölteni” – emelte ki a diplomata.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.