Együtt-PM: ne kapjon a Belváros a tanyasi családoknak szánt forrásokból!

Az Együtt-PM szövetség tiltakozik az ellen, hogy a Rogán Antal polgármester által irányított budapesti Belváros a tanyasi családoknak szánt forrásokból részesüljön – jelentette be az ellenzéki szövetség két politikusa az V. kerületi önkormányzat előtt tartott szombati demonstrációjukon.

Simándi Szelim szerint “nem az a gond, hogy források jutnak a Belváros fejlesztésére is, hanem az, hogy a Fidesz folyamatosan, koncepció nélkül a saját politikai és magánérdekei alapján használja fel a közpénzeket.”

Azt mondta: ha a kormányzatnak “épp a költségvetéssel kell trükköznie, akkor 3 ezer milliárd forintot elvesznek a magánnyugdíjpénztárakból, ha a saját hűséges katonáikat kell kifizetniük, akkor elveszik több tízezer ember megélhetését, hogy a trafikokat a haveroknak osztogathassák, most pedig a tanyasi családoknak szánt pénzeket használják fel Rogán Antal céljainak megfelelően”. Holott a tanyasi fejlesztési program eredeti célja az volt, hogy villamos energiával lássák el a tanyákat, így növekedjen a magyar tanyasi családok életszínvonala – tette hozzá.

egyutt_pm_belvarosi_tanya_sajtot_2013nov16

Barabás Richárd elmondása szerint az ellen tiltakoznak, hogy “átláthatatlanul, sunyi módon” osztanak el közpénzeket, és a Fidesz “birkának nézi az embereket és rablótanyának az országot”.

Hozzátette: amikor kirobbant a botrány, akkor az V. kerület rögtön elkezdett magyarázkodni, hogy ezek nem is teljesen tanyafelújítási pénzek, hanem a tanyasi termékek piacra jutását segítik, később pedig azt mondták, hogy a pénz a Hold utcai piac felújítására megy, noha ezt a piacot pár éve már felújították.

A sajtótájékoztatóra az Együtt-PM szövetség egyik szimpatizánsa tíz bárányt és három kecskét is elhozott. A birkákat azért hozták Pestre, hogy “megkeressék a belvárosi tanyavilágot” – mondta Barabás Richárd. A szimpatizánsok molinóján azt állt, hogy: “Itt hamarosan rablótanya nyílik”.

Az Erzsébet térre tíz ellendemonstráló is érkezett három libával és egy molinóval, amelyen az állt, hogy “Bajnai libában utazik, ugye?”.

egyutt_pm_belvarosi_tanya2_sajtot_2013nov16

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.