Rogán: az MSZP Brüsszelben támadja a rezsicsökkentést

A szocialisták Brüsszelben támadást indítanak a rezsicsökkentés ellen – így értékelte Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, hogy az MSZP bejelentette: az Európai Bizottsághoz fordulnak az E.ON gázüzletágának megvételével kapcsolatban, mert azt tiltott állami támogatásként értékelik.

 

 

Mesterházy Attila, a szocialisták elnök-frakcióvezetője hétfőn, napirend előtt a parlamentben azt mondta: céljuk az adófizetők pénzének visszaszerzése.
 

Rogán Antal sajtótájékoztatóján arra kérte az MSZP vezetőjét, fontolják meg tervüket, és végre egyszer álljanak a magyar érdek oldalára a külföldi helyett.

 

A magyar érdek az – folytatta a Fidesz frakcióvezetője -, hogy a privatizált gázüzletágat, gáztározókat, valamint az Oroszországgal, a legnagyobb gázszállítóval való megállapodás jogát Magyarország a saját kezébe vehesse.
 

Ha Brüsszelnek lehetőséget teremtenek egy vizsgálatra, az a rezsicsökkentés elleni támadás lesz, hiszen az E.ON-gáztározók visszavétele és az Oroszországgal való megállapodás jogának visszakerülése a magyar kormányhoz lehetőséget teremt arra, hogy Magyarország maga dönthessen a gáz áráról, és hogy a rezsicsökkentést folytatni lehessen – mondta Rogán Antal.

 

A politikust arról is megkérdezték, hogy az mno.hu tudósítása szerint Bajnai Gordon az általa vezetett Együtt-PM szövetség képviselőjelöltjeinek szombati bemutatásán azt mondta: “mindig készek vagyunk megtenni, amit a nemzet jövője érdekében meg kell tenni. Akkor is, ha ki kell mondanunk, hogy ez fájni fog. Fájni fog, de azért, hogy utána lényegesen jobb legyen”. A Fidesz frakcióvezetője ezt úgy kommentálta: Bajnai Gordon ugyanazt mondta, mint miniszterelnökké választásakor, 2009-ben, ami akkor azt jelentette, hogy elvettek egyhavi nyugdíjat, a közszolgálatban dolgozóktól egyhavi bért, és rendkívül súlyos megszorítások következtek.

 

“Ha most Bajnai Gordon ismét azt mondja, fájni fog, akkor fel kell tennünk a kérdést, milyen kormányzásra készülnek a szocialistákkal közösen. Olyan kormányzásra, mint 2009-ben? Ismét megszorítások jönnének (…), és ha igen, kitől akarnak pénzt elvenni?” – kérdezte Rogán Antal.

 

A tájékoztatón az is szóba került, hogy Kövér László házelnök a Demokratikus Koalíció (DK) színeiben politizáló Vadai Ágnes és Szűcs Erika tiszteletdíjának maximális összegű, 130 ezer forintos csökkentését javasolta, mert szerinte a képviselők a legutóbbi plenáris ülésen súlyosan megsértették az Országgyűlés rendjét. Az ellenzéki politikusok – az ellen tiltakozva, hogy Balogh József parlamenti képviselő és polgármester lehet – múlt kedden monoklihoz hasonló lila szemfestéssel jelentek meg az ülésteremben, a páholyban lévő társaik pedig egy-egy lapot tartottak fel “Fideszes fiúk! Az asszony verve jó?” felirattal.

 

A Fidesz frakcióvezetője kijelentette: nem önmagával a tiltakozással van baj, hanem a módszerrel. Az ülésteremben mindenkinek a parlamenthez méltó magatartást kell tanúsítania – hangsúlyozta.

 

Közölte egyúttal, ő azt tanácsolná Balogh Józsefnek, váljon meg politikai tisztségeitől.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.