Kevesebbet spórolnak az idén az autósok a kötelezőn

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosításon a tavalyi 8 ezer forint helyett a mostani kampányban átlagosan csak 3 ezer forintot spórolnak az autósok – állapította meg az első hét eredményei alapján a biztositas.hu internetes alkusz hétfői közleményében.

 

 

Az alkusz a saját ügyfelei kalkulációira alapozza a következtetését, a mostani kampányban 380 ezren kalkuláltak a biztositas.hu oldalán.

 

Az idei kampány tapasztalata az is, hogy akik a napokban kézhez kapott jövő évi díjértesítőben 2-3 ezer forintos emelést találtak, általában nem keresnek másik biztosítót.

 

A CLB biztosítási alkusz nagyon nagy különbségeket fedezett fel azokban a díjakban, amelyeket a jelenlegi ügyfeleiknek adnak  jövő évre a biztosítók. Egyes biztosítók kifejezetten olyan magas jövő évi díjakat állapítanak meg ügyfeleik egyes csoportjaira, hogy az abban lévők válasszanak másik biztosítót. Ugyanakkor más biztosítók feltűnően alacsony díjjal akarják marasztalni a meglévő ügyfeleiket.
 

Továbbra is tapasztalható, hogy jobban jár az autós ügyfél akkor, ha a jelenlegi biztosítását felmondja, és újraköti ugyanannál a biztosítónál. Például a netrisk.hu-nál első héten átszerződött 20 ezer ügyfél 34 százaléka a felmondás után a korábbi biztosítójával szerződött újra.
 

A biztosítók évek óta más termékeket is értékesítenek a kgfb mellé, részben úgy, hogy aki mást is vesz, az olcsóbban kapja a kötelező biztosítást. A biztositas.hu által értékesített kiegészítő termékeket a lopáskár casco vezeti, majd a kátyúkár és a parkolási biztosítás következik.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.