A Fidesz morálisan elítéli, hogy Balogh József tagja a közéletnek

A Fidesz morálisan elítélendőnek tartja, hogy Balogh József független országgyűlési képviselő tagja a közéletnek – közölte Selmeczi Gabriella, a kormánypárt szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján.

 

 

Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán közölte az MTI-vel, hogy az élettársát bántalmazó Balogh József – akit a napokban gyanúsítottként hallgatott ki az ügyészség és beismerő vallomást tett – már nem tagja a Fidesznek, mert vállalhatatlan és megengedhetetlen, amit tett.

 

Selmeczi Gabriella tájékoztatóján kérdésre megerősítette, hogy Balogh József az ominózus eset után kilépett a Fidesz-frakcióból, és “immár a pártból is kiléptettük”, tehát nem tagja a Fidesznek. Aki ilyet elkövet, annak távoznia kell a közéletből is – tette egyértelművé, hozzátéve ugyanakkor, hogy az erkölcsi nyomáson kívül jogi eszköze nincs a pártnak az esetleges parlamentimandátum-visszaadásra.

 

Váczi Pál megbízott főügyészhelyettes hétfőn közölte az MTI-vel, hogy súlyos testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki Balogh József független országgyűlési képviselőt a Központi Nyomozó Főügyészség, a honatya beismerő vallomást tett. A megalapozott gyanú szerint a képviselő és élettársa április 28-án reggel 6 óra körül érkezett haza egy családi eseményről Fülöpházán lévő tanyájukra, amikor a képviselő ittas állapotban, minden előzmény nélkül ütlegelni kezdte élettársát.

 

Várnai László zuglói önkormányzati képviselő ügyében – aki ellen garázdaság vétsége miatt indult eljárás, és emiatt felfüggesztette LMP-s tagságát – a Fidesz szóvivője kérdésre megismételte álláspontját: ha valaki ilyen bűncselekményt követ el – természetesen az ártatlanság vélelmének a fenntartása mellett -, nincs helye a közéletben, mert nincs pardon, ha valaki ilyen tettet követ el. Várnai László visszautasította azokat a híreket, hogy felesége vagy élettársa bántalmazása miatt indult volna eljárás ellene.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.